3 kvæder | |
2 spsk rom | |
Vand | |
2 spsk brun farin | |
1 plade hvid chokolade | |
5 dl kaffe | |
4 spsk sukker | |
2 dl sødmælk | |
160 g mascarpone | |
100 g sukker | |
2 blade husblas | |
4 spsk frysetørrede bær efter ønske | |
Lidt flagesalt |
1 Færdig | FørstStart med at varme mælken op med 100 gram sukker. Læg husblassen i blød, og smelt den i mælken, når den er blød. Hæld mælkeblandingen over mascarponen, og pisk massen homogen. Sæt på køl til dagen efter. |
2 Færdig | DerefterSmelt den hvide chokolade over et vandbad. Når chokoladen er smeltet helt, tilsætter du de frysetørrede bær og lidt flagesalt. Rør massen homogen, og sæt den på køl. Skræl kvæderne, og halver dem. Læg dem med skærefladen nedad i et lille fad, og hæld rom over. |
3 Færdig | OgTilsæt brun farin og til sidst vand, så det dækker en tredjedel. Dæk fadet med sølvpapir, og bag kvæderne ved 160 grader i cirka 2 timer, eller til de er helt mørkegule og møre. Skær dem i mindre tern, og hold dem lune. |
4 Færdig | OgKog kaffen med 4 spiseskefulde sukker alt efter, hvor sød du ønsker den. Kog ind, til den bliver til en sirup. Pisk nu mascarponecremen igennem med et piskeris. Hæld på sifon, og giv 1 patron. Ryst flasken kraftigt. |
5 Færdig | Til sidstHak den hvide chokoladeblanding. Skyd mascarponecremen ud i dutter i bunden af en skål, drys med den hakkede, hvide chokolade, de bagte kvæder og den lune kaffesirup. |