Bagte jordskokker, jordskoksauce og sesam

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 kg jordskokker
2 l grøntsagsfond
100 g hvid sesam
2-3 spsk sesamolie
Søsalat eller strandurter
Olie til stegning
1 spsk sennep
1 spsk honning
2 spsk hindbæreddike
5 spsk olivenolie
3 dl fløde
1 citron
Salt og peber

Bagte jordskokker, jordskoksauce og sesam

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Vask alle jordskokkerne grundigt. Tænd ovnen på 150 grader, og bag halvdelen af jordskokkerne. De skal bages cirka 2 timer og vendes med 20 minutters mellemrum. Skær de resterende jordskokker i grove tern. Steg dem gyldne i en tykbundet gryde. Når de er gyldne, hælder du fonden over. Lad den reducere til halvdelen. Sigt jordskokkerne fra, og tilsæt fløden. Reducer det til en cremet sauce, og smag til med salt, peber og citronsaft.

2
Færdig

Derefter

Varm en pande op, og rist den hvide sesam let gylden, uden at den får for kraftig farve. Vask søsalaten eller strandurterne fri for sand. Søsalat kan du købe hos fiskehandlere, og strandurter kan du plukke i det fri. De gror vildt ved strande overalt i landet – for eksempel ved Amager Strandpark

3
Færdig

Til sidst

Pisk en vinaigrette af honning, sennep, eddike og olie. Når jordskokkerne er møre, flækker du dem og marinerer dem med lidt sesamolie, citronsaft og salt. Jordskoksaucen lunes og skummes op. Marinér urterne i vinaigretten, og servér dem med jordskokkerne og saucen. Drys med sesam, og spis.

previous
Svinekæberagout, broccoli og pastinak
next
Torsk, broccolipuré og svampe

Add Your Comment