2 kg jordskokker | |
2 l grøntsagsfond | |
100 g hvid sesam | |
2-3 spsk sesamolie | |
Søsalat eller strandurter | |
Olie til stegning | |
1 spsk sennep | |
1 spsk honning | |
2 spsk hindbæreddike | |
5 spsk olivenolie | |
3 dl fløde | |
1 citron | |
Salt og peber |
1 Færdig | FørstVask alle jordskokkerne grundigt. Tænd ovnen på 150 grader, og bag halvdelen af jordskokkerne. De skal bages cirka 2 timer og vendes med 20 minutters mellemrum. Skær de resterende jordskokker i grove tern. Steg dem gyldne i en tykbundet gryde. Når de er gyldne, hælder du fonden over. Lad den reducere til halvdelen. Sigt jordskokkerne fra, og tilsæt fløden. Reducer det til en cremet sauce, og smag til med salt, peber og citronsaft. |
2 Færdig | DerefterVarm en pande op, og rist den hvide sesam let gylden, uden at den får for kraftig farve. Vask søsalaten eller strandurterne fri for sand. Søsalat kan du købe hos fiskehandlere, og strandurter kan du plukke i det fri. De gror vildt ved strande overalt i landet – for eksempel ved Amager Strandpark |
3 Færdig | Til sidstPisk en vinaigrette af honning, sennep, eddike og olie. Når jordskokkerne er møre, flækker du dem og marinerer dem med lidt sesamolie, citronsaft og salt. Jordskoksaucen lunes og skummes op. Marinér urterne i vinaigretten, og servér dem med jordskokkerne og saucen. Drys med sesam, og spis. |