• Home
  • Dansk
  • Bagt slethvar med blomkål, kærnemælk og grønt
Bagt slethvar med blomkål, kærnemælk og grønt

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 slethvarfileter af 150 g
12 små forårsløg
1 bakke broccoliaspargesskud
1 hoved frisésalat
1 stk. blomkål
1 l kærnemælk
1 kvist timian
1 kvist laurbær
50 g smør
1 citron
3 spsk hvidvin
2 spsk olivenolie

Bagt slethvar med blomkål, kærnemælk og grønt

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Bræk blomkålen ud i buketter, læg dem i en gryde, og dæk med kærnemælken. Kærnemælken vil skille, når du koger den, og den klare væske skal bruges senere i opskriften. Kog nu blomkålen mør. Når blomkålen er klar, tager du den op af kærnemælken. Det er vigtigt, der ikke kommer noget af den klumpede masse med. Blend blomkålen til en glat puré, inden du smager til med salt og citron. Den klare væske sigtes fra den skilte masse. Smid det klumpede produkt ud. Lun den klare valle langsomt op, og montér med 40 gram smør.

2
Færdig

Derefter

Varm en ovn op til 170 grader. Læg fisken i et fad, og tilsæt det sidste smør, hvidvin og urterne. Bag fisken i 12-13 minutter alt efter ovnen. Imens ordnes broccoliskuddene og forårsløgene. Vask, og pluk frisésalaten. Varm en pande op, og tilsæt lidt olie. Steg forårsløgene og broccoliskuddene ved høj varme nogle minutter. Krydr med godt med salt, peber og citronsaft. Marinér salaten i olivenolie og lidt salt.

3
Færdig

Til sidst

Tag nu fisken ud, og servér den med den lune blomkålspuré, de stegte grøntsager og frisésalaten. Skum vallesaucen op til sidst, og servér.

previous
29 måneders comté, kirsebær og oliven
next
Syltet slethvar med sesam, svampe og gulerod

Add Your Comment