4 slethvarfileter af 150 g | |
12 små forårsløg | |
1 bakke broccoliaspargesskud | |
1 hoved frisésalat | |
1 stk. blomkål | |
1 l kærnemælk | |
1 kvist timian | |
1 kvist laurbær | |
50 g smør | |
1 citron | |
3 spsk hvidvin | |
2 spsk olivenolie |
1 Færdig | FørstBræk blomkålen ud i buketter, læg dem i en gryde, og dæk med kærnemælken. Kærnemælken vil skille, når du koger den, og den klare væske skal bruges senere i opskriften. Kog nu blomkålen mør. Når blomkålen er klar, tager du den op af kærnemælken. Det er vigtigt, der ikke kommer noget af den klumpede masse med. Blend blomkålen til en glat puré, inden du smager til med salt og citron. Den klare væske sigtes fra den skilte masse. Smid det klumpede produkt ud. Lun den klare valle langsomt op, og montér med 40 gram smør. |
2 Færdig | DerefterVarm en ovn op til 170 grader. Læg fisken i et fad, og tilsæt det sidste smør, hvidvin og urterne. Bag fisken i 12-13 minutter alt efter ovnen. Imens ordnes broccoliskuddene og forårsløgene. Vask, og pluk frisésalaten. Varm en pande op, og tilsæt lidt olie. Steg forårsløgene og broccoliskuddene ved høj varme nogle minutter. Krydr med godt med salt, peber og citronsaft. Marinér salaten i olivenolie og lidt salt. |
3 Færdig | Til sidstTag nu fisken ud, og servér den med den lune blomkålspuré, de stegte grøntsager og frisésalaten. Skum vallesaucen op til sidst, og servér. |