• Home
  • Grønt
  • Bagt selleri, nyretapper, løg og oliven
Bagt selleri, nyretapper, løg og oliven

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g nyretapper
8 skalotteløg
100 g kalamata-oliven
1 dl rødvin
1 spsk gastrique
2 små, biodynamiske knoldselleri
Olie til at stege i
1 bdt. blød timian
8 dl hønsefond/kalvefond
150 g smør
Salt og peber

Bagt selleri, nyretapper, løg og oliven

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tænd din ovn på 200 grader. Pak knoldselleriene ind i sølvpapir. Bag i cirka 45 minutter. Tjek, om de er møre, og bag eventuelt i 15 minutter mere. Imens selleriene bager, varmer du rødvin og gastrique op og koger det ned ved høj varme. Fonden hældes på, og saucen reduceres til halvdelen.

2
Færdig

Derefter

Pak nu skalotteløgene ind i sølvpapir. Nyretapperne pudses af for sener og krydres med salt og peber. Varm en pande godt op, og brun kødet af på begge sider. Steg kødet færdigt i ovnen i cirka 15 minutter - det skal trække 7 minutter bagefter. Læg skalotteløgene med i ovnen. De skal have cirka samme tid som kødet.

3
Færdig

Og

Udsten olivene, og hak dem groft. Tag 3-4 spiseskefulde af saucen fra. Læg olivene heri, og reducer til det stadie, hvor saucen er glaseret. Når kødet har trukket færdigt, lægger du det i den glaserede sauce og reducerer den helt ind. Den bagte selleri skæres ud i 4 stykker per selleri og krydres med salt og peber.

4
Færdig

Til sidst

De bagte løg halveres og serveres med de bagte selleri, glaseret kød og masser af frisk timian. Koldt smør piskes i saucen til sidst, inden du serverer den.

previous
Dijonnaise
next
Hvidkålssalat med koriander, mynte og peanuts

Add Your Comment