Bagt laks med appelsinpesto, birkes, brombær og basilikum

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 side fersk laks, uden ben
3 dl olivenolie
1 håndfuld mandler
2 økologiske appelsiner
1 fed hvidløg
1 håndfuld revet parmesan
2 spsk blå birkes
1 bdt. frisk persille
1 bdt. brøndkarse
Brombær
Salt
Peber

Bagt laks med appelsinpesto, birkes, brombær og basilikum

Af: Mads Persson / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Bag hele laksesiden ved 175 grader i 25 minutter. Laksen skal kun lige akkurat være gennembagt.

2
Færdig

Derefter

Lav pestoen imens ved at blende olie, mandler, hvidløg, persille, parmesan og den ene af appelsinerne skåret i mindre stykker, så den kan blendes med. Smag til sidst til med salt og peber.

3
Færdig

Og

Smør den tyktflydende pesto på laksen, og drys den derefter med blå birkes.

4
Færdig

Til sidst

Drys basilikum og brombær over laksen, og riv til sidst skrællen af den sidste appelsin hen over. Spis laksen som alternativ til for eksempel silden til julefrokosten.

previous
Grillede blæksprutter med ristede ris og grillede grøntsager
next
Grillet julesalat med granatæble og ristet pancetta

Add Your Comment