• Home
  • Asiatisk
  • Bagt, blød aubergine med citron-hvidløgsmiso og eksotisk kålsalat
Bagt, blød aubergine med citron-hvidløgsmiso og eksotisk kålsalat

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 auberginer
3-4 spsk olivenolie
Salt og peber
1 tsk lys miso
2 spsk lys tahin
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
Saft fra 1 citron
2 tsk sorte sesamfrø
2 forårsløg
Kålsalat
½ spidskål
4 gulerødder
½ ananas
Saft fra 1 lime
1 spsk mørk sesamolie
½ rød chili
Desuden
4 dl ris

Bagt, blød aubergine med citron-hvidløgsmiso og eksotisk kålsalat

Af: Ditte Ingemann fra bogen 'Hverdagsvegetar'

Auberginen er en lidt overset grøntsag, og jeg tror, mange undgår at bruge den, fordi de ikke ved, hvordan den tilberedes. Auberginer er utroligt smukke, og bag det flotte og skinnende ydre gemmer sig masser af sundhed og smag. Auberginer indeholder en hel del kostfibre og er rige på mineralet kalium. De findes i mange varianter, men er typisk aflange eller ægformede med en flot, mørkelilla farve, deraf begrebet ’auberginefarvet’. Aubergine hører i øvrigt til kartoffel- og tomatfamilien og stammer oprindeligt fra Sydøstasien.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tænd ovnen på 200 grader. Halver auberginerne på langs, pensl dem med olie og drys med salt. Stik huller eller skær riller i auberginerne og placer dem i et ildfast fad. Bag dem i den varme ovn i ca. 40 minutter, eller til de er helt møre.

2
Færdig

Derefter

Imens auberginerne er i ovnen, koges risene efter anvisningen på pakken, og salaten laves klar: Snit spidskålet helt fint og skræl og riv gulerødderne på et rivejern eller skær dem i helt små tern. Bland det sammen i en skål med små tern af ananas. Vend limesaft og sesamolie i salaten og drys til sidst med hakket rød chili.

3
Færdig

Og

Rør miso, tahin, olivenolie, revet hvidløg og citronsaft sammen til en dressing – krydr med salt og peber og smag til. Bliver dressingen for tyk, så tilsæt en smule vand.

4
Færdig

Til sidst

Når auberginerne er færdigbagte, tages de ud, og dressingen hældes over, mens de stadig er varme, så den kan trænge godt ind i auberginerne. Drys med sort sesam og finthakket forårsløg. Server de bagte auberginer med kålsalat og kogte ris.

previous
Mexi-fest med tacos, friteret broccoli og mangosalsa
next
Hvid jordskokkepizza med cremefraiche, rødløg og porrer

Add Your Comment