2 auberginer | |
3-4 spsk olivenolie | |
Salt og peber | |
1 tsk lys miso | |
2 spsk lys tahin | |
2 spsk olivenolie | |
1 fed hvidløg | |
Saft fra 1 citron | |
2 tsk sorte sesamfrø | |
2 forårsløg | |
Kålsalat | |
½ spidskål | |
4 gulerødder | |
½ ananas | |
Saft fra 1 lime | |
1 spsk mørk sesamolie | |
½ rød chili | |
Desuden | |
4 dl ris |
Auberginen er en lidt overset grøntsag, og jeg tror, mange undgår at bruge den, fordi de ikke ved, hvordan den tilberedes. Auberginer er utroligt smukke, og bag det flotte og skinnende ydre gemmer sig masser af sundhed og smag. Auberginer indeholder en hel del kostfibre og er rige på mineralet kalium. De findes i mange varianter, men er typisk aflange eller ægformede med en flot, mørkelilla farve, deraf begrebet ’auberginefarvet’. Aubergine hører i øvrigt til kartoffel- og tomatfamilien og stammer oprindeligt fra Sydøstasien.
1 Færdig | FørstTænd ovnen på 200 grader. Halver auberginerne på langs, pensl dem med olie og drys med salt. Stik huller eller skær riller i auberginerne og placer dem i et ildfast fad. Bag dem i den varme ovn i ca. 40 minutter, eller til de er helt møre. |
2 Færdig | DerefterImens auberginerne er i ovnen, koges risene efter anvisningen på pakken, og salaten laves klar: Snit spidskålet helt fint og skræl og riv gulerødderne på et rivejern eller skær dem i helt små tern. Bland det sammen i en skål med små tern af ananas. Vend limesaft og sesamolie i salaten og drys til sidst med hakket rød chili. |
3 Færdig | OgRør miso, tahin, olivenolie, revet hvidløg og citronsaft sammen til en dressing – krydr med salt og peber og smag til. Bliver dressingen for tyk, så tilsæt en smule vand. |
4 Færdig | Til sidstNår auberginerne er færdigbagte, tages de ud, og dressingen hældes over, mens de stadig er varme, så den kan trænge godt ind i auberginerne. Drys med sort sesam og finthakket forårsløg. Server de bagte auberginer med kålsalat og kogte ris. |