Kagedej | |
str. M/L 3 æg | |
175 g hvidt sukker | |
2 tsk vaniljesukker | |
125 g smør | |
140 g kagemel (eller alm. hvedemel) | |
1 tsk bagepulver | |
Fyld | |
2 store, faste og syrlige æbler | |
1 tsk kanel | |
1 spsk perlesukker |
Til 12 pers.
Sværhedsgrad: let
Størrelse: springform,
diameter ca. 28 cm
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 28-33 min.
1 Færdig | FØRSTTænd ovnen på 175 grader varmluft. |
2 Færdig | DEREFTERPisk æg, sukker og vaniljesukker længe i en skål, til det er helt lyst og luftigt. |
3 Færdig | OGSmelt smørret i en lille gryde ved lav varme og vend det i æggesnapsen. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Rør dejen sammen. |
4 Færdig | OGSkræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i mundrette, firkantede stykker. Fyld dejen i en springform med en diameter på ca. 28 cm, som er beklædt med bagepapir på både bund og sider. Fordel æblestykkerne henover og tryk dem godt ned i dejen. |
5 Færdig | OGDrys kagen med en blanding af kanel og perlesukker i et jævnt lag. |
6 Færdig | TIL SIDSTBag kagen i den varme ovn i 28-33 minutter, til den er karamelgylden på overfladen og virker gennembagt i midten. |