Bålstyrke: 4-5 | |
Pincet | |
3 auberginer | |
1 fed hvidløg | |
1 spsk stødt spidskommen | |
1-2 spsk tahin | |
1-2 spsk citronsaft | |
Salt | |
4 spsk god olivenolie | |
1 håndfuld persille | |
1 håndfuld mynte | |
Til servering | |
2 fladbrød |
1 Færdig | FørstTænd bålet og lad det brænde op til flammer. Læg auberginerne direkte i flammerne og lad dem brænde overalt, indtil de begynder at falde sammen. De skal have længere tid, end man umiddelbart tænker – regn med et sted mellem 7-10 minutter afhængigt af størrelsen, men giv dem hellere lidt for meget end lidt for lidt. |
2 Færdig | DerefterTag auberginerne ud af flammerne og lad dem køle let på et spækbræt. Flæk dem og skrab kødet ud på brættet. Riv hvidløget over auberginen, drys godt med salt, drys spidskommen over og hæld tahin på. Hak og vend nu auberginen, indtil den er så fin og homogen som muligt. |
3 Færdig | Til sidstNår du ikke kan hakke den finere, smages den til med citronsaft og salt og anrettes på et fad med godt med olivenolie, hakket persille og plukket mynte. Spis ved at brække et stykke af fladbrødet og træk det igennem baba ganoushen. |