Baba ganoush

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Bålstyrke: 4-5
Pincet
3 auberginer
1 fed hvidløg
1 spsk stødt spidskommen
1-2 spsk tahin
1-2 spsk citronsaft
Salt
4 spsk god olivenolie
1 håndfuld persille
1 håndfuld mynte
Til servering
2 fladbrød

Baba ganoush

Af: Eva H. Tram og Nicolai Tram / Foto: Eva H. Tram

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tænd bålet og lad det brænde op til flammer. Læg auberginerne direkte i flammerne og lad dem brænde overalt, indtil de begynder at falde sammen. De skal have længere tid, end man umiddelbart tænker – regn med et sted mellem 7-10 minutter afhængigt af størrelsen, men giv dem hellere lidt for meget end lidt for lidt.

2
Færdig

Derefter

Tag auberginerne ud af flammerne og lad dem køle let på et spækbræt. Flæk dem og skrab kødet ud på brættet. Riv hvidløget over auberginen, drys godt med salt, drys spidskommen over og hæld tahin på. Hak og vend nu auberginen, indtil den er så fin og homogen som muligt.

3
Færdig

Til sidst

Når du ikke kan hakke den finere, smages den til med citronsaft og salt og anrettes på et fad med godt med olivenolie, hakket persille og plukket mynte. Spis ved at brække et stykke af fladbrødet og træk det igennem baba ganoushen.

previous
Brændte asparges med hollandaise
next
Waldorfsalat i brand

Add Your Comment