Båndsalat | |
2 glaskål | |
1 agurk | |
2 spsk kapers | |
1 skalotteløg | |
1 bakke karse | |
Dild-olie | |
1 bundt frisk dild (ikke fra potte) | |
1½ dl olivenolie | |
Skilt dild-fløde | |
½ dl piskefløde | |
1 dl kærnemælk | |
½ dl dildolie | |
2 spsk citronsaft | |
Havsalt og friskkværnet peber |
1 Færdig | BåndsalatSkræl glaskålene og skær enderne af agurken, snit begge dele i tynde bånd på et mandolinjern og læg dem derefter i isvand i 20 minutter. Hak kapers og skalotteløg fint, klip karsen og kom det hele i en skål. Slyng båndene af glaskål og agurk tørre i en salatslynge og vend dem i skålen med skalotteløg og kapers. |
2 Færdig | Dild-oliePluk dilden, snit den groft og kom de små dildkviste i en blender sammen med olien og blend i 2 minutter, til dilden er blendet helt ud. Sigt olien gennem en fintmasket si og kom den i et højt glas. Lad den hvile i ca. 1 time, til olien flyder ovenpå. Skum nu den grønne olie af med en ske og kom dildolien i et andet glas uden det vand, der ligger i bunden. |
3 Færdig | Skilt dild-flødeBland fløde og kærnemælk sammen i en skål og smag til med salt, peber og citronsaft – det skal være til den syrlige side. Kom ½ dl af dild-olien i til sidst og hæld det i en lille kande. |
4 Færdig | ServeringKom salaten på et fad, rør lidt rundt i den skilte dildfløde, lige inden den hældes udover salaten. Server straks. |