Bålmad: Tortilla med chorizo og frisk timian

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 skiver bacon skåret i små stykker
5 skiver chorizo skåret i tern
2 løg
1 fed hvidløg
4 - 5 kogte kartofler, ca. 400 g
8 æg
1/2 tsk røget paprika
1/2 bdt. grofthakket persille
1/2 tsk. salt
1/4 tsk. friskkværnet peber
olivenolie til stegning
TOPPING
frisk timian

Bålmad: Tortilla med chorizo og frisk timian

Af: Jakob Nusbaum / Foto: PR

Jeg er helt vild med denne spanske æggekage ved bålet. Jeg kan spise den til morgenmad eller aftensmad. Faktisk når som helst. Du kan nemt variere denne opskrift ved at tilsætte de rester, du måtte have. Har du kartofler fra dagen før – eller grillet kød eller grønsager – så kom det i æggekagen.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Steg baconen, til den er sprød, og lad den dryppe af. Svits chorizoen, så den får lidt farve, og stil også den til side. Hak løg og hvidløg fint, og brun det af i baconfedtet. Skær kartoflerne i kvarte. Slå æggene ud i en skål, kom alle ingredienserne i, og vend rundt.

2
Færdig

DEREFTER

Sæt panden på en rist ca. 30 cm over gløderne, og kom olivenolie på panden. Når panden er varm, hældes æggemassen på. Læg et låg over, alternativt en tallerken.

3
Færdig

TIL SIDST

Tilbered tortillaen i ca. 10-15 minutter på hver side alt efter varmen fra bålet. Hold godt øje med panden, så bunden ikke brænder på. Når æggemassen er fast, vender du tortillaen 180 grader, så den kommer til at ligge på låget. Derefter kommes den forsigtigt tilbage på panden igen og steges færdig. Top den færdige tortilla med frisk timian.

previous
Rabarbertærte med marengslåg
next
Bålmad: Coq au vin

Add Your Comment