4 skiver bacon skåret i små stykker | |
5 skiver chorizo skåret i tern | |
2 løg | |
1 fed hvidløg | |
4 - 5 kogte kartofler, ca. 400 g | |
8 æg | |
1/2 tsk røget paprika | |
1/2 bdt. grofthakket persille | |
1/2 tsk. salt | |
1/4 tsk. friskkværnet peber | |
olivenolie til stegning | |
TOPPING | |
frisk timian |
Jeg er helt vild med denne spanske æggekage ved bålet. Jeg kan spise den til morgenmad eller aftensmad. Faktisk når som helst. Du kan nemt variere denne opskrift ved at tilsætte de rester, du måtte have. Har du kartofler fra dagen før – eller grillet kød eller grønsager – så kom det i æggekagen.
1 Færdig | FØRSTSteg baconen, til den er sprød, og lad den dryppe af. Svits chorizoen, så den får lidt farve, og stil også den til side. Hak løg og hvidløg fint, og brun det af i baconfedtet. Skær kartoflerne i kvarte. Slå æggene ud i en skål, kom alle ingredienserne i, og vend rundt. |
2 Færdig | DEREFTERSæt panden på en rist ca. 30 cm over gløderne, og kom olivenolie på panden. Når panden er varm, hældes æggemassen på. Læg et låg over, alternativt en tallerken. |
3 Færdig | TIL SIDSTTilbered tortillaen i ca. 10-15 minutter på hver side alt efter varmen fra bålet. Hold godt øje med panden, så bunden ikke brænder på. Når æggemassen er fast, vender du tortillaen 180 grader, så den kommer til at ligge på låget. Derefter kommes den forsigtigt tilbage på panden igen og steges færdig. Top den færdige tortilla med frisk timian. |