500 g kyllingebryst i tern | |
4 forårsløg | |
2 løg i tern | |
1-3 tsk. karry efter behag | |
4 spsk. olivenolie | |
1/2 l kyllingebouillon | |
1 tsk. sukker | |
1 dåse fed kokosmælk | |
1 dl piskefløde | |
3 spsk. fiskesauce | |
salt og peber | |
Evt. 2 spsk. mel og 1 dl vand til jævning |
Elsker denne flotte gule og velsmagende karrysuppe. Jeg kan godt lide, at der er noget bid fra karryen, men prøv dig frem, og find din egen dosering. Suppen skal jævnes, så den får en dejlig cremet konsistens.
1 Færdig | FØRSTVarm en gryde op med olivenolie, og brun kyllingestykkerne godt af. Alternativt kan de grilles hele, inden de skæres ud. |
2 Færdig | DEREFTERSkyl forårsløgene, og skær bunden af. Grill dem, så de bliver godt brankede. Lad dem køle lidt af, og skær dem i tykke skiver. |
3 Færdig | OGSvits løg og karry i lidt olivenolie i et par minutter. Kom kød, forårsløg, kyllingebouillon, sukker og kokosmælk i, og lad retten koge i 10 minutter. Kom piskefløden i, og lad gryden simre i yderligere 15 minutter. Smag retten til med karry, fiskesauce, salt og peber. Hvis retten er for tynd, kan du jævne den lidt med en melblanding. |
4 Færdig | TIL SIDSTServér med ris, frisk koriander, peanuts og lime. Tip til ris: Kog dem hjemmefra, kom risene over i en si inden servering, og hæld kogende vand over. |