• Home
  • Asiatisk
  • Bålmad: Kylling i karry med kokosmælk, frisk koriander og peanuts
Bålmad: Kylling i karry med kokosmælk, frisk koriander og peanuts

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g kyllingebryst i tern
4 forårsløg
2 løg i tern
1-3 tsk. karry efter behag
4 spsk. olivenolie
1/2 l kyllingebouillon
1 tsk. sukker
1 dåse fed kokosmælk
1 dl piskefløde
3 spsk. fiskesauce
salt og peber
Evt. 2 spsk. mel og 1 dl vand til jævning

Bålmad: Kylling i karry med kokosmælk, frisk koriander og peanuts

Af: Jakob Nusbaum / Foto: PR

Elsker denne flotte gule og velsmagende karrysuppe. Jeg kan godt lide, at der er noget bid fra karryen, men prøv dig frem, og find din egen dosering. Suppen skal jævnes, så den får en dejlig cremet konsistens.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Varm en gryde op med olivenolie, og brun kyllingestykkerne godt af. Alternativt kan de grilles hele, inden de skæres ud.

2
Færdig

DEREFTER

Skyl forårsløgene, og skær bunden af. Grill dem, så de bliver godt brankede. Lad dem køle lidt af, og skær dem i tykke skiver.

3
Færdig

OG

Svits løg og karry i lidt olivenolie i et par minutter. Kom kød, forårsløg, kyllingebouillon, sukker og kokosmælk i, og lad retten koge i 10 minutter. Kom piskefløden i, og lad gryden simre i yderligere 15 minutter. Smag retten til med karry, fiskesauce, salt og peber. Hvis retten er for tynd, kan du jævne den lidt med en melblanding.

4
Færdig

TIL SIDST

Servér med ris, frisk koriander, peanuts og lime.

Tip til ris: Kog dem hjemmefra, kom risene over i en si inden servering, og hæld kogende vand over.

previous
Bålmad: Coq au vin
next
Bålmad: Kanelsnurrer på pind

Add Your Comment