50 g smør | |
3 dl mælk | |
30 g gær | |
1/2 tsk. salt | |
2 tsk. sukker | |
500 g hvedemel | |
fyld | |
120 g smør | |
120 g brun farin | |
2 tsk. stødt kanel | |
Glasur | |
100 g flormelis | |
2-3 tsk vand |
Duften af kanel, brun farin og bål er fantastisk. Disse kanelsnurrer på pind kan godt være lidt tricky at lave. Kunsten er ikke at lave dem for store og ikke komme for meget fyld i, da de ellers godt kan falde af pinden, når de får varme. Det her er måske snobrødenes svendestykke, når det kommer til tålmodighed. Her er det endnu vigtigere, at de bliver grillet langsomt over gløder, da sukkeret hurtigt brænder på og bliver bittert. Sørg for, at du har dej nok med, så I kan lave en ekstra, hvis nu uheldet skulle være ude.
1 Færdig | FØRSTSmelt smørret i en gryde, og tilsæt mælk. Hæld mælkeblandingen over i en skål, og rør gæren i. Tilsæt salt, sukker og mel, og ælt dejen godt. Lad den hæve i 30-60 minutter med et viskestykke over. |
2 Færdig | DEREFTERLav fyldet ved at blande smør, brun farin og stødt kanel godt sammen. |
3 Færdig | OGRør glasuren sammen. Kom flormelis i en skål, og start med at tilsætte 2 tsk. vand. Hvis glasuren er for tør, kommes der lidt mere vand i. |
4 Færdig | OGDel dejen i 10 portioner, og rul hvert stykke ud til en aflang firkant på ca. 8 x 20 cm. Smør et lag fyld på med en kniv. Der skal ca. være 1 cm kant uden kanelfyld hele vejen rundt. Dejen rulles på den lange led til en pølse som vikles omkring en afbarket pind. Grill kanelsnurrerne langsomt over gløderne, til brødet er sprødt og gyldent. Pas på med at grille direkte over flammer, da brød og sukker vil brænde på. Servér med glasur |