Bålmad: Kanelsnurrer på pind

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

50 g smør
3 dl mælk
30 g gær
1/2 tsk. salt
2 tsk. sukker
500 g hvedemel
fyld
120 g smør
120 g brun farin
2 tsk. stødt kanel
Glasur
100 g flormelis
2-3 tsk vand

Bålmad: Kanelsnurrer på pind

Af: Jakob Nusbaum / Foto: PR

Duften af kanel, brun farin og bål er fantastisk. Disse kanelsnurrer på pind kan godt være lidt tricky at lave. Kunsten er ikke at lave dem for store og ikke komme for meget fyld i, da de ellers godt kan falde af pinden, når de får varme. Det her er måske snobrødenes svendestykke, når det kommer til tålmodighed. Her er det endnu vigtigere, at de bliver grillet langsomt over gløder, da sukkeret hurtigt brænder på og bliver bittert. Sørg for, at du har dej nok med, så I kan lave en ekstra, hvis nu uheldet skulle være ude.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælk. Hæld mælkeblandingen over i en skål, og rør gæren i. Tilsæt salt, sukker og mel, og ælt dejen godt. Lad den hæve i 30-60 minutter med et viskestykke over.

2
Færdig

DEREFTER

Lav fyldet ved at blande smør, brun farin og stødt kanel godt sammen.

3
Færdig

OG

Rør glasuren sammen. Kom flormelis i en skål, og start med at tilsætte 2 tsk. vand. Hvis glasuren er for tør, kommes der lidt mere vand i.

4
Færdig

OG

Del dejen i 10 portioner, og rul hvert stykke ud til en aflang firkant på ca. 8 x 20 cm. Smør et lag fyld på med en kniv. Der skal ca. være 1 cm kant uden kanelfyld hele vejen rundt. Dejen rulles på den lange led til en pølse som vikles omkring en afbarket pind. Grill kanelsnurrerne langsomt over gløderne, til brødet er sprødt og gyldent. Pas på med at grille direkte over flammer, da brød og sukker vil brænde på. Servér med glasur

previous
Bålmad: Kylling i karry med kokosmælk, frisk koriander og peanuts
next
Græskar med svampe, linser og ricotta

Add Your Comment