Bålmad: Coq au vin

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 kyllingeoverlår
150 g bacon i tern
2 rødløg i kvarte
4 hakkede fed hvidløg
15 perleløg, pillede eller fra glas
250 g rensede markchampignoner i kvarte
1 bdt. hakket timian
1 håndfuld hakket persille
3 laurbærblade
1/2 l kyllingefond eller bouillon
1/2 flaske rødvin
Olivenolie
salt og peber
SAUCE
50 g koldt smør
mel 2 spsk.
1 dl vand
tilbehør
kogte ris

Bålmad: Coq au vin

Af: Jakob Nusbaum / Foto: PR

I denne opskrift bruger jeg kylling, men du kan også lave den med and eller fasan. En lækker simreret, og kan du skaffe friske perleløg, er det et hit.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Drys kyllingeoverlårene med salt og peber. Grill dem på risten over gløder ca. 2-3 minutter på hver side, så de får stegeskorpe.

2
Færdig

DEREFTER

Svits baconen i en gryde, og tag den op. Svits rødløg, hvidløg og perleløg i baconfedtet i 2 minutter. Tilføj evt. lidt olivenolie, hvis det kræver mere fedtstof. Kom kyllingestykkerne, svampe, timian, persille, laurbærblade, bacontern, fond og rødvin i. Lad retten simre i 35 minutter eller længere. Smag til med salt og peber.

3
Færdig

OG

Bland mel og vand til saucen. Tag kyllingestykkerne op med en hulske, og jævn saucen med 50 g koldt
smør. Tilsæt melblandingen, og rør rundt. Saucen skal op at koge. Hvis saucen skal være tykkere, kan du lave lidt ekstra melblanding. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden, og varm op.

4
Færdig

TIL SIDST

Servér retten med kogte ris.
Tip: Grill evt. markchampignonerne, inden de skæres i kvarte, så de får lidt bålsmag.

previous
Bålmad: Tortilla med chorizo og frisk timian
next
Bålmad: Kylling i karry med kokosmælk, frisk koriander og peanuts

Add Your Comment