4 kyllingeoverlår | |
150 g bacon i tern | |
2 rødløg i kvarte | |
4 hakkede fed hvidløg | |
15 perleløg, pillede eller fra glas | |
250 g rensede markchampignoner i kvarte | |
1 bdt. hakket timian | |
1 håndfuld hakket persille | |
3 laurbærblade | |
1/2 l kyllingefond eller bouillon | |
1/2 flaske rødvin | |
Olivenolie | |
salt og peber | |
SAUCE | |
50 g koldt smør | |
mel 2 spsk. | |
1 dl vand | |
tilbehør | |
kogte ris |
I denne opskrift bruger jeg kylling, men du kan også lave den med and eller fasan. En lækker simreret, og kan du skaffe friske perleløg, er det et hit.
1 Færdig | FØRSTDrys kyllingeoverlårene med salt og peber. Grill dem på risten over gløder ca. 2-3 minutter på hver side, så de får stegeskorpe. |
2 Færdig | DEREFTERSvits baconen i en gryde, og tag den op. Svits rødløg, hvidløg og perleløg i baconfedtet i 2 minutter. Tilføj evt. lidt olivenolie, hvis det kræver mere fedtstof. Kom kyllingestykkerne, svampe, timian, persille, laurbærblade, bacontern, fond og rødvin i. Lad retten simre i 35 minutter eller længere. Smag til med salt og peber. |
3 Færdig | OGBland mel og vand til saucen. Tag kyllingestykkerne op med en hulske, og jævn saucen med 50 g koldt |
4 Færdig | TIL SIDSTServér retten med kogte ris. |