• Home
  • Grønt
  • Avocadomad med blødkogt æg som på Atelier September
Avocadomad med blødkogt æg som på Atelier September

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 æg
8 skiver godt rugbrød
4 avocadoer
1 lille bdt. purløg
4 knsp. piement d'espelette
Salt og peber
God olivenolie
Citronskal

Avocadomad med blødkogt æg som på Atelier September

Af: Frederik Bille Brahe / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Bring en gryde i kog. Læg æggene i, og kog dem – hvis de er store i 6 minutter og 30 sekunder. Ryk dem direkte over i koldt vand, så kogningen stopper.

2
Færdig

Derefter

Mens du koger æggene, skærer du 8 skiver rugbrød og fordeler dem på 4 tallerkner. Flæk 4 avocadoer, fjern stenen, og grav dem ud med en stor ske. Læg dem på et rent skærebræt med skærefladen nedad, og snit dem fra top til bund cirka 8–11 gange per avocado.

3
Færdig

Til sidst

Pres herefter avokadoen flad, så den fordeler sig i lameller. Læg en avokado ”sashimi” på hver skive brød, og drys med fintskåret purløg, salt, peber, piement d’espelette, olivenolie og friskrevet citronskal. Server med blødkogte æg.

previous
Pocherede æg med græskar, dild, rosenkål og valnødder
next
Æg som på La Paloma

Add Your Comment