4 æg | |
8 skiver godt rugbrød | |
4 avocadoer | |
1 lille bdt. purløg | |
4 knsp. piement d'espelette | |
Salt og peber | |
God olivenolie | |
Citronskal |
1 Færdig | FørstBring en gryde i kog. Læg æggene i, og kog dem – hvis de er store i 6 minutter og 30 sekunder. Ryk dem direkte over i koldt vand, så kogningen stopper. |
2 Færdig | DerefterMens du koger æggene, skærer du 8 skiver rugbrød og fordeler dem på 4 tallerkner. Flæk 4 avocadoer, fjern stenen, og grav dem ud med en stor ske. Læg dem på et rent skærebræt med skærefladen nedad, og snit dem fra top til bund cirka 8–11 gange per avocado. |
3 Færdig | Til sidstPres herefter avokadoen flad, så den fordeler sig i lameller. Læg en avokado ”sashimi” på hver skive brød, og drys med fintskåret purløg, salt, peber, piement d’espelette, olivenolie og friskrevet citronskal. Server med blødkogte æg. |