Kernevafler med squash | |
1 squash | |
3 æg | |
1 dl vand | |
4 dl frø og kerner efter eget valg | |
2 dl blendede nødder | |
3 spsk. loppefrøskaller | |
lidt salt | |
Avocado-smash | |
2 avocadoer | |
1 citron | |
lidt sød paprika | |
salt og peber | |
lidt olivenolie | |
1 dl hakkede mandler (gerne ristet eller bagt i ovnen ved 180°C i 10 minutter) | |
basilikum skovsyre og/eller |
Squashvafler med kerner og avocado smash er nok i virkeligheden det vaffelmåltid, jeg har indtaget flest gange – både til morgenmad, brunch, frokost og aftensmad. Avocado smash er jo egentlig bare et fancy australsk ord for most avocado med citron. Men det lyder meget godt, ikke? Og hypen er ikke kommet helt uden grund.
1 Færdig | FØRSTStart med at rive squashen groft på et rivejern. |
2 Færdig | DEREFTERBland squash sammen med de øvrige ingredienser i en skål, lad dejen stå og trække i 10 minutter, og tænd for vaffeljernet efter de 5 minutter. |
3 Færdig | OGKom godt med olie på jernet og derefter 1 dl dej – det gør ikke noget, at dejen ikke kommer helt ud til kanten. |
4 Færdig | OGBag vaflerne i ca. 4 minutter. |
5 Færdig | OGRør ingredienserne til vaflerne sammen, og bag i alt 8 vafler. Anbring på bagerist, eller hold dem varme i ovnen. |
6 Færdig | OGMos avocadoen fint i en skål med en gaffel, og pres citronsaft ovenpå. Tilsæt paprika, salt og peber, og rør rundt igen. |
7 Færdig | TIL SIDSTSmør avocado smash på vaflen, og pynt med lidt olie samt mandler og friske krydderurter. |