2 auberginer | |
til stegning olie | |
1 stort løg | |
1 dl valnødder | |
6 - 7 fed grofthakkede hvidløg | |
2 dl kogende vand | |
1 tsk gurkemeje | |
1 tsk salt | |
1 tsk tørret mynte | |
1 tsk valle (kashk) eller græsk yoghurt/cremefraiche | |
2 spsk vand |
1 Færdig | FØRSTAuberginerne skrælles, skæres i 1 cm tykke skiver, saltes og sættes til side et par timer. |
2 Færdig | DEREFTERTør auberginerne med et stykke køkkenrulle og steg dem på en pande ad et par omgange. Sørg for, at de ikke mangler olie under stegningen. Er man lidt fedtforskrækket, kan de pensles med olie og steges i ovnen. Læg de færdigstegte auberginer på et stykke køkkenrulle, som suger olien fra. |
3 Færdig | OGLøget rives fint og steges i lidt olie på panden. Hak valnødder og hvidløg groft og tilsæt dem til panden. Hæld kogende vand og gurkemeje i. Læg alle auberginer i og tilsæt salt. Lad det simre under låg i ca. 1½ time (pak låget ind i et viskestykke for at holde på dampen). Fjern overskydende fedtstof under simringen. |
4 Færdig | TIL SIDSTSvits tørret mynte ganske let på en pande i olie (maks. 1 minuts tid). Bland valle (kashk) med vand og pynt retten lige før servering med valle og mynte. |