# × luk
  • Home
  • Forret
  • Asparges med bøgeblade og røget smørvinaigrette
Asparges med bøgeblade og røget smørvinaigrette

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

15 store grønne og hvide asparges
1 dl røget smør
Pagodebål, pyramide- eller lænebål
Pincet
1 glas
250 g smør
2 spsk. hyldeblomsteddike
1 patentglas på ½ l
1 glas
12 hyldeblomstskærme
9 dl æbleeddike
Æbleeddike
5 l vand
500 g sukker
10-20 økologiske æbler
Andet
1 håndfuld spæde bøgeblade
Salt

Asparges med bøgeblade og røget smørvinaigrette

Af: Nicolai og Eva Tram, 'Bogen om bålmad'

Sådan gør du

1
Færdig

Røget smør

Tænd bålet og lad det brænde til store gløder. Smelt smørret i en gryde. Fisk et stykke glødende brænde ud af bålet og nedsænk det 
i smørret, så flammerne slukkes, og det begynder at ryge. Læg låg på og lad det stå og trække et par timer ved stuetemperatur – det kan også gøres i et glas. Sigt smørret (hvis det skulle være blevet koldt, smeltes det let).

2
Færdig

Hyldeblomsteddike

Pluk de udsprungne hyldeblomstskærme og gå dem efter for insekter, men skyl dem ikke. Læg dem i glasset og hæld den kolde æbleeddike over. Sæt på køl. Hyldeblomsterne skal ligge i eddiken i minimum 6 uger, før de er klar til brug, men gerne længere.

3
Færdig

Æbleeddike

Kog vandet op med sukker og lad det blive helt koldt. Skær æblerne i kvarter, men fjern hverken skræl eller kernehus. Det er vigtigt, at dine æbler er økologiske, for hvis æblerne er sprøjtet, er bakterierne på æblerne blevet fjernet og sammen med dem muligheden for at lave eddike.

Hæld sukkerlagen over æblerne i et glas eller en skål. Læg en tallerken over æblerne, så de presses ned under væsken. Lad det nu stå ved stuetemperatur i minimum 6 uger, så vil det blive til eddike af sig selv. Jeg plejer som regel at lade min trække i op til 10 uger, før jeg synes, den er klar.

4
Færdig

Asparges

Tænd dit bål og lad det brænde til rolige gløder. Læg aspargesene direkte i gløderne og lad dem blive godt brændte. Imens smeltes smørret i en kasserolle og smages til med eddiken.

Tag aspargesene ud af gløderne og skræl dem fra top mod bund med en tyndskræller, mens de endnu er varme. Skær 2-3 cm af bunden, så du fjerner den træede del. Drys med salt og anret aspargesene på et fad sammen med bøgeblade og smørvinaigrette.

previous
Spicy Julep
next
Helleflynder “flambadou”

Add Your Comment