1 dl riseddike | |
1,5 spsk. spsk. flydende honning | |
1/2 dl istet sesamolie | |
1/2 dl vand | |
1 rødløg | |
1 agurk | |
1/2 potte frisk dild | |
Lidt friske mynteblade | |
Sort peber |
Syltede agurker er ikke kun en dansk ting. Også i Asien er de glade for syltede agurker, som er brugt i mange af deres retter til at give et ekstra pift. Deres version vil ofte være lynsyltet og skal derfor ikke stå og trække særlig længe. Prøv denne asiatiskinspirerede agurkesalat til en anretning med fisk, and eller en kålsalat.
1 Færdig | FØRSTPisk riseddike, flydende honning, sesamolie, vand og salt sammen i en skål. |
2 Færdig | DEREFTERSkær rødløget fint i tynde ringe, og snit agurken tyndt på et mandolinjern. Læg rødløg og agurk i blød i marinaden sammen med lidt frisk dild. Resten af dilden gemmes til anretning. Lad agurkesalaten trække i 10-20 minutter i køleskabet. |
3 Færdig | TIL SIDSTHæld marinaden fra, anret agurkesalaten i en skål og kom lidt frisk dild, mynteblade og kværnet sort peber over. Skal serveres kold. |