• Home
  • Efterår
  • Arancini – sprøde kugler af risotto og lun kålsalat
Arancini – sprøde kugler af risotto og lun kålsalat

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g kold risotto
75 g hvedemel
Salt og peber
2 æg
100 g rasp
Olie til fritering, fx solsikke-, raps- eller jordnøddeolie
20 friske salvieblade
Lun kålsalat
1 rødløg
Saft fra 2 lime
½ blomkål
4 små rødbeder
2 spsk olivenolie
Salt og peber
75 g grønkål
2 æbler
50 g hakkede nødder, fx valnødder
Vinaigrette
2 spsk olivenolie
2 spsk balsamicoeddike
1 tsk grov sennep
1 tsk flydende honning
Salt og peber

Arancini – sprøde kugler af risotto og lun kålsalat

Af: Ditte Ingemann fra bogen 'Hverdagsvegetar'

Det her er måske verdens bedste restemad; sprøde, friterede kugler med et blødt og cremet indre. Her har jeg lavet dem sammen med en rustik, vinterlig salat, så det udgør et måltid, men kuglerne kan også serveres som en snack eller forret, for eksempel sammen med en syrlig dip.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med salaten: Pil rødløget og skær det i helt tynde skiver. Pres limesaft ud i en lille skål og kom løgskiverne deri. Lad dem marinere i limesaften, mens salaten laves færdig. Skær blomkålen ud i små buketter. Skræl rødbederne og skær dem i småtern. Vend begge dele med olie, salt og peber og bred grøntsagerne ud på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 25 minutter.

2
Færdig

Derefter

Form den kolde risotto til kugler og læg dem på et fad. Kom mel på en tallerken og krydr med salt og peber. Slå æggene ud i en anden tallerken og pisk dem sammen. Kom rasp i en tredje tallerken. Vend først risottokuglerne i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i raspen. Steg risottokuglerne i rigeligt olie, indtil de er sprøde og gyldne. Du kan enten stege dem på en pande med masser af olie eller i en frituregryde. Steg bagefter salvieblade i olien, som skal bruges til pynt til servering – de skal nærmest kun lige ned og røre den varme olie.

3
Færdig

Til sidst

Rengør grønkålen og hak den helt fint – fordel den på et stort fad. Skær æblerne i små tern eller tynde skiver og kom dem på fadet sammen med de bagte grøntsager og de marinerede løgskiver. Pisk alle ingredienserne til vinaigretten sammen, smag til og vend den rundt i salaten – drys med hakkede nødder. Server de sprøde risottokugler sammen med salaten.

previous
Hvid jordskokkepizza med cremefraiche, rødløg og porrer
next
HJEMMELAVET GRAVAD LAKS MED SYLTEDE GRØNNE TOMATER

Add Your Comment