Andegryde med granatæbler og valnødder

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

300 g valnødder
1 stort løg
3 spsk olie
6 dl kogende vand
1 dl granatæblepuré
1 dl granatæblejuice
1 tsk koncentreret tomat
3 spsk sukker
1 tsk salt
3 store andebryster
3 spsk olie
Pynt
granatæblekerner
valnøddekerner

Andegryde med granatæbler og valnødder

Af: Inge Lynggaard Hansen / Foto PR. / Fra bogen: Det persiske køkken

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Brug en stavblender eller foodprocessor til at blende valnødderne til en konsistens, der minder om kokosmel.

2
Færdig

DEREFTER

Skær løget i små tern og svits dem i olie i en gryde. Svits valnødderne med et par minutter. Tilsæt kogende vand, granatæblepuré, granatæblejuice, koncentreret tomat, sukker og salt. Lad det simre et par timer og rør i gryden af og til. Smag på retten – hvis du synes, den bliver for syrlig, kan du tilføje mere sukker. Når konsistensen er blevet tyk og mørk, er det tid til at stege kødet.

3
Færdig

OG

Drys andebrysterne med lidt groft salt og svits dem på skindsiden i 8-10 minutter på en forvarmet pande med olie. Vend dem kun en enkelt gang. Stegetiden afhænger af andebrysternes tykkelse. De skal helst ikke få for meget – må gerne være fint lyserøde indeni. Skær derefter andebrysterne ud i tynde skiver og vend dem i valnøddesaucen.

4
Færdig

TIL SIDST

Hæld retten i et fad og drys nogle rå granatæblekerner samt et par fintsnittede valnødder over. Servér med ris.

previous
Grønne linser og grønkål med grøn karry
next
Auberginedip med valnødder

Add Your Comment