4 andebryster | |
3 æbler | |
1 bdt. grønkål | |
1 l appelsinjuice | |
1 tørret chili | |
1 stjerneanis | |
3 peberkorn | |
5 g tørret, indisk kanel | |
2 spsk sukker | |
3 spsk vand |
1 Færdig | FørstKog sukker og vand op til en sirup. Når siruppen bobler og bliver lysebrun, hælder du appelsinjuicen ved. Massen koges igennem, og de tørre krydderier tilsættes. Reducér massen, til den bliver sirupsagtig i konsistensen. Sigt saucen, og stil den til side. |
2 Færdig | DerefterAndebrysterne brunes af på en varm pande (fedtet fra panden gemmes til senere), og brysterne sættes i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter alt efter, hvor rødt man kan lide det. Imens skæres æblerne i både, og grønkålen ribbes fra stokken og skylles grundigt. |
3 Færdig | OgNår andebrysterne er færdige, tager du dem ud og lader dem trække i nogle minutter. Imens steges æblerne gyldne og møre i andefedtet. Æblerne tages fra, og varmen skrues helt op. Grønkålen steges maksimalt nogle minutter på den meget varme pande, så den bliver næsten branket i siderne. På den måde bliver den sprød, men samtidig mør. |
4 Færdig | Til sidstAndebrysterne anrettes med de lune æbler og grønkålen. Saucen varmes op og hældes over brysterne og omkring kålen og æblerne. |