• Home
  • Dansk
  • Andebryst med stegte æbler, grønkål og krydret appelsinsauce
Andebryst med stegte æbler, grønkål og krydret appelsinsauce

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 andebryster
3 æbler
1 bdt. grønkål
1 l appelsinjuice
1 tørret chili
1 stjerneanis
3 peberkorn
5 g tørret, indisk kanel
2 spsk sukker
3 spsk vand

Andebryst med stegte æbler, grønkål og krydret appelsinsauce

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kog sukker og vand op til en sirup. Når siruppen bobler og bliver lysebrun, hælder du appelsinjuicen ved. Massen koges igennem, og de tørre krydderier tilsættes. Reducér massen, til den bliver sirupsagtig i konsistensen. Sigt saucen, og stil den til side.

2
Færdig

Derefter

Andebrysterne brunes af på en varm pande (fedtet fra panden gemmes til senere), og brysterne sættes i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter alt efter, hvor rødt man kan lide det. Imens skæres æblerne i både, og grønkålen ribbes fra stokken og skylles grundigt.

3
Færdig

Og

Når andebrysterne er færdige, tager du dem ud og lader dem trække i nogle minutter. Imens steges æblerne gyldne og møre i andefedtet. Æblerne tages fra, og varmen skrues helt op. Grønkålen steges maksimalt nogle minutter på den meget varme pande, så den bliver næsten branket i siderne. På den måde bliver den sprød, men samtidig mør.

4
Færdig

Til sidst

Andebrysterne anrettes med de lune æbler og grønkålen. Saucen varmes op og hældes over brysterne og omkring kålen og æblerne.

previous
Hareragout og jordskokkemash
next
Stegt lever med appelsiner, hasselnød, soja og estragon

Add Your Comment