4 andebryster efter størrelse | |
200 g sorte oliven | |
1 dl balsamico | |
1 dl olivenolie af høj kvalitet | |
1 citron | |
8 figner | |
1 potte blød timian | |
2 fed hvidløg |
1 Færdig | FørstTænd en pande på middelvarme, og læg andebrysterne på panden, mens den er kold. Dette gør, man får sprødere skind og nemmere kan kontrollere kernetemperaturen på brysterne. De skal have cirka 15 minutter på skindsiden og 10 minutter på kødsiden. Brysterne må gerne ligge og trække 10 minutter, efter de er stegt. |
2 Færdig | DerefterSkær fignerne over, og klem kødet ud af dem. Krydr det med lidt salt, peber og citronskal. Lun en lille gryde op, og steg oliven og hvidløg ved svag varme, så begge dele får varme, men ikke for meget farve. |
3 Færdig | Til sidstBland balsamico og olivenolie, og smag til med lidt salt, peber og citronsaft. Når brysterne har trukket, skæres de i skiver og krydres godt. Figenkødet placeres på en tallerken, og andebrysterne anrettes hen over. Oliven og hvidløg hældes over, inden du topper med frisk timian. Slut af med at hælde 1-2 spiseskefulde balsamicovinaigrette over. |