Ærtemad

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 skive brød
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
100 g frosne ærter
1 tsk agavesirup
4-5 friske ærtebælge
Citronsaft
200 g sojayoghurt
1 fed hvidløg
1 tsk. hvidløgspulver
5 spsk. gærflager
½ tsk. salt
Saft fra 1 citron
3 spsk. plantebaseret smøreost

Ærtemad

Opskrift og foto: Asta Just Schack fra bogen 'Plantemadder'

Ærter er en sommerfavorit, som næsten alle mennesker lystigt køber i kilovis i sæsonen. Prøv at mikse friske og frosne ærter – de har nemlig helt forskellig smag, men sammen opnår man en unik smag og konsistens.

Sådan gør du

1
Færdig

Plantebaseret smøreost

Kom yoghurten i et osteklæde eller blot et viskestykke, som er spændt op på en kande eller et glas, og lad væden fra yoghurten løbe fra. Lad den stå i 1 times tid.

Pres hvidløget. Kom alle ingredienserne i en skål og rør godt rundt. Overfør til to mindre forme og dæk dem til med husholdnings lm. Stil dem i køleskabet til dagen efter.

Smøreosten kan holde sig i ca. 1 uge.

2
Færdig

Først

Rist brødet på brødristeren.

3
Færdig

Derefter

Snit hvidløg i skiver og sauter dem i olivenolie på en varm pande. Tilføj de frosne ærter, agavesirup, salt og peber og sauter yderligere i 2-3 minutter.

4
Færdig

Til sidst

Smør smøreost på brødet og skovl de varme ærter ud over madden. Bælg de friske ærter og tilføj dem sammen med et dryp citronsaft.

previous
Citronsild med rugbrødscrumble, citronmayonnaise og broken gel
next
Rødbedeburger med spirer og avocado

Add Your Comment