1 pakke fast tofu | |
1 tsk. hvidløgspulver | |
1 tsk. fint chilipulver | |
1 tsk. salt | |
Olie | |
1 bdt. koriander | |
1 bdt. forårsløg | |
1 håndfuld saltede peanuts | |
1 pakke ægnudler | |
4 spsk. hakkede søde tørrede radiser (kan udelades) | |
Hvid peber | |
Ristet hvidløg i olie (se tip) | |
200 g bønnespirer | |
Til servering | |
Ris- eller lagereddike med chili i skiver i | |
Groft chilipulver | |
Sukker | |
Fiskesauce |
I Thailand finder du et utal af forskellige nudelsupper. Og mange af dem findes også i en tør version. Den består af de samme ingredienser, som du får normalt - bare uden suppen. Herudover er der også tilsat et drys hakkede peanuts. Som med den våde version krydrer man selv nudlerne med eddike, fiskesauce, sukker og chilipulver.
Jeg har i den tørre version brugt friske ægnudler købt i en thailandsk butik. Du kan også bruge helt almindelige ægnudler fra supermarkedet. I retten indgår også hakkede tørrede radiser, som du ligeledes finder hos asiatiske købmænd. De er også en fast ingrediens i den thailandske nationalret pad thai (se side 253).
1 Færdig | FørstLæg tofuen under pres med køkkenrulle i 30 minutter, så den overskydende væde bliver suget fra. Skift køkkenrullen undervejs. Skær tofuen i 1 ½ centimeter store tern, og vend dem med hvidløgspulver, chilipulver og salt. Brun dem kortvarigt på en pande i rigelige mængder olie, og kom dem dernæst på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen på 200 grader i cirka 20 minutter, til de er sprøde. |
2 Færdig | DerefterMens tofuen er i ovnen, hakker du korianderen og snitter forårsløgene fint. Hak også dine peanuts, og kog ægnudlerne, til de er møre. |
3 Færdig | Til sidstLæg ægnudlerne i portionsskåle, og top med tofu, koriander, forårsløg, søde tørrede radiser, peanuts, hvid peber, en god teskefuld ristet hvidløg i olie og bønnespirer. Krydr ved bordet med eddike, chilipulver, fiskesauce og sukker. Retten skal på én gang være sur, sød, stærk og syrlig. Tip: Lav ristet hvidløg i olie ved at knuse et helt hvidløg uden skal i en morter. Steg det herefter gyldent i smagsneutral olie. Det kan holde sig længe i en lufttæt beholder. |