# × luk
  • Home
  • Asiatisk
  • Ægnudler med sprød tofu, peanuts, urter og spirer
Ægnudler med sprød tofu, peanuts, urter og spirer

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 pakke fast tofu
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. fint chilipulver
1 tsk. salt
Olie
1 bdt. koriander
1 bdt. forårsløg
1 håndfuld saltede peanuts
1 pakke ægnudler
4 spsk. hakkede søde tørrede radiser (kan udelades)
Hvid peber
Ristet hvidløg i olie (se tip)
200 g bønnespirer
Til servering
Ris- eller lagereddike med chili i skiver i
Groft chilipulver
Sukker
Fiskesauce

Ægnudler med sprød tofu, peanuts, urter og spirer

Opskrifter og foto: fra bogen '100 kødfrie dage' af Nadia Mathiasen

I Thailand finder du et utal af forskellige nudelsupper. Og mange af dem findes også i en tør version. Den består af de samme ingredienser, som du får normalt - bare uden suppen. Herudover er der også tilsat et drys hakkede peanuts. Som med den våde version krydrer man selv nudlerne med eddike, fiskesauce, sukker og chilipulver.

Jeg har i den tørre version brugt friske ægnudler købt i en thailandsk butik. Du kan også bruge helt almindelige ægnudler fra supermarkedet. I retten indgår også hakkede tørrede radiser, som du ligeledes finder hos asiatiske købmænd. De er også en fast ingrediens i den thailandske nationalret pad thai (se side 253).

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Læg tofuen under pres med køkkenrulle i 30 minutter, så den overskydende væde bliver suget fra. Skift køkkenrullen undervejs. Skær tofuen i 1 ½ centimeter store tern, og vend dem med hvidløgspulver, chilipulver og salt. Brun dem kortvarigt på en pande i rigelige mængder olie, og kom dem dernæst på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen på 200 grader i cirka 20 minutter, til de er sprøde.

2
Færdig

Derefter

Mens tofuen er i ovnen, hakker du korianderen og snitter forårsløgene fint. Hak også dine peanuts, og kog ægnudlerne, til de er møre.

3
Færdig

Til sidst

Læg ægnudlerne i portionsskåle, og top med tofu, koriander, forårsløg, søde tørrede radiser, peanuts, hvid peber, en god teskefuld ristet hvidløg i olie og bønnespirer. Krydr ved bordet med eddike, chilipulver, fiskesauce og sukker. Retten skal på én gang være sur, sød, stærk og syrlig.

Tip: Lav ristet hvidløg i olie ved at knuse et helt hvidløg uden skal i en morter. Steg det herefter gyldent i smagsneutral olie. Det kan holde sig længe i en lufttæt beholder.

previous
Butter paneer
next
Bagte søde kartofler med pistacie-dukkah og gedeost

Add Your Comment