500 g æbler | |
100 g smør | |
200 g hvedemel | |
1 spsk sukker | |
125 g smør | |
2 æggeblommer | |
125 g fløde | |
0,6 dl sødmælk | |
50 g A XOCO by Anthon Berg | |
1 vaniljestang | |
2 spsk rørsukker | |
3 spsk honning |
1 Færdig | FørstStart med at skære smørret ud i tern, og ælt det sammen med melet, før du tilsætter æggeblommerne og sukker. Ælt dejen godt sammen, og lad den hvile i 1 time. |
2 Færdig | DerefterRul dejen ud, og prik huller i den med en gaffel, så den ikke bobler op. Bag den gylden ved 200 grader, og lad den køle ned. |
3 Færdig | OgVarm mælken, fløden, sukkeret og vaniljen op til kogepunktet. Tag det af blusset, og lad det køle ned til stuetemperatur. |
4 Færdig | OgSkær æblerne ud i både, og steg dem gyldne i honningen. Køl dem ned til stuetemperatur bagefter. Pisk nu chokoladen og æggene i fløde/mælkemassen, til det har en ensartet konsistens. |
5 Færdig | OgFordel æblerne på tærtedejen, og hæld chokoladeblandingen over. Bag tærten ved 150 grader, til massen har sat sig – cirka 15 til 20 minutter. |
6 Færdig | Til sidstTag tærten ud, når chokolademassen har sat sig, og lad den køle af ved stuetemperatur. Sæt den til sidst i køleskabet mindst en time. Nyd tærten ved stuetemperatur. |