Æble- og valnøddesmuldredejstærte

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

6 stk. Elstar-æbler
50 g lyst, brunt sukker
2 spsk vand
100 g hvedemel
2 spsk havregryn
50 g smør - koldt og i terninger
Lidt ekstra smør til formen
60 g valnødder
2 tsk kanel

Æble- og valnøddesmuldredejstærte

Af: Olivia Stahly / Foto: Marte Kopperud / Oversættelse: Maja Kloster Søndergaard

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Forvarm en ovn på 190 grader. Smør en form, skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i mindre stykker.

2
Færdig

Derefter

Hæld æblerne i formen, og tilsæt en spiseskefuld sukker og vandet. Bland melet, resten af sukkeret, kanel og smørret til en bolle – blandingen skal være lind og klistret.

3
Færdig

Til sidst

Tilsæt havregryn og valnødder, inden du vender dejen let sammen. Fordel blandingen over æblerne, og bag tærten i ovnen 40 minutter, til overfladen er gylden og sprød.

Tip: Hæld lidt vand i formen, så æblerne kan komme af med saften. For at få en mere kraftig smag kan du erstatte vandet med Marsala-vin eller whisky.

Servér tærten varm med flødeskum eller is.

previous
Æbletærter med brombær
next
Karamelliserede æbler

Add Your Comment