# × luk
Aamanns leverpostej

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1700 g økologisk svinelever
400 g spæk uden svær
2 løg
5 ansjos fileter(italienske i olivenolie)
1 lille bundt frisk timian
8 hele allehånde stødes
20 g salt
friskkværnet sort peber
friske laurbærblade
friske timiankviste
Opbagning
50 g smør
50 g mel
4 dl mælk
2 æg

Aamanns leverpostej

Af: Adam Aamann / Foto: PR

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Opbagning:
Smelt smørret, drys melet i og bag det igennem, kom mælken i lidt ad gangen. Pisk grundigt, til opbagningen er glat. Tilsæt salt, allehånde og peber.

2
Færdig

DEREFTER

Lever og spæk:
1. Kog spækket med det ene løg, et par timian-kviste og et par laurbærblade i vand, der lige dækker, i ca. 30 minutter. Lad det køle af.

3
Færdig

OG

2. Skær 1 løg i kvarter og hak det sammen med leveren og ansjoserne i kødhakkeren.

4
Færdig

OG

3. Kør ligeledes den kogte spæk igennem kødhakkeren og bland det med levermassen og 2 æg tilsæt salt og rør det grundigt sammen.

5
Færdig

OG

4. Fordel postejenfarsen i 5-6 postejforme, læg laurbærblade og timiankviste ovenpå.

6
Færdig

TIL SIDST

5. Sæt evt. nogle af dem i fryseren og bag resten i vandbad ved 200 grader i ca. 40 minutter

7
Færdig
previous
Risalamande
next
Gammeldags modnede karrysild med æblekompot, creme fraiche og sprød boghvede

Add Your Comment