100 g pistacienødder | |
3 spsk. sesamfrø | |
1 spsk. hel spidskommen | |
1 spsk. korianderfrø | |
2 tsk. flagesalt | |
4 store søde kartofler eller 7-8 små | |
Olivenolie | |
100 g smuldret gede- eller fåreost | |
Friske krydderurter til pynt, fx bredbladet persille |
Her kommer et simpelt, men fyldigt og lækkert måltid fra den grønne genre. Dukkah er en mellemøstlig krydderiblanding med nødder og sesamfrø. Her har jeg brugt pistacienødder, som er så smukke med deres grønne farve. Du kan dog også sagtens bruge andre slags nødder, hvis du foretrækker det.
1 Færdig | FørstRist pistacienødder og sesamfrø på en tør pande i 5 minutter. Knus dem i en morter, eller hak dem. Rist spidskommen og korianderfrø på en tør pande, til de dufter aromatisk. Stød dem i en morter, og bland dem sammen med nødder, sesamfrø og flagesalt. |
2 Færdig | DerefterSkrub kartoflerne, og tør dem. Skær dem ud i både, og vend dem med olivenolie og dukkah. |
3 Færdig | Til sidstSteg dem i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Og anret dem på et fad eller på tallerkener med ost og friske krydderurter. |