• Home
  • Efterår
  • Bagte søde kartofler med pistacie-dukkah og gedeost
Bagte søde kartofler med pistacie-dukkah og gedeost

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

100 g pistacienødder
3 spsk. sesamfrø
1 spsk. hel spidskommen
1 spsk. korianderfrø
2 tsk. flagesalt
4 store søde kartofler eller 7-8 små
Olivenolie
100 g smuldret gede- eller fåreost
Friske krydderurter til pynt, fx bredbladet persille

Bagte søde kartofler med pistacie-dukkah og gedeost

Opskrifter og foto: fra bogen '100 kødfrie dage' af Nadia Mathiasen

Her kommer et simpelt, men fyldigt og lækkert måltid fra den grønne genre. Dukkah er en mellemøstlig krydderiblanding med nødder og sesamfrø. Her har jeg brugt pistacienødder, som er så smukke med deres grønne farve. Du kan dog også sagtens bruge andre slags nødder, hvis du foretrækker det.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Rist pistacienødder og sesamfrø på en tør pande i 5 minutter. Knus dem i en morter, eller hak dem. Rist spidskommen og korianderfrø på en tør pande, til de dufter aromatisk. Stød dem i en morter, og bland dem sammen med nødder, sesamfrø og flagesalt.

2
Færdig

Derefter

Skrub kartoflerne, og tør dem. Skær dem ud i både, og vend dem med olivenolie og dukkah.

3
Færdig

Til sidst

Steg dem i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Og anret dem på et fad eller på tallerkener med ost og friske krydderurter.

previous
Ægnudler med sprød tofu, peanuts, urter og spirer
next
Lun vintersalat med bagte jordskokker, ristede hasselnødder og salsa verde

Add Your Comment