• Home
  • Dansk
  • Harefilet i urtesvøb med svampe, milde hvidløg og glaserede beder
Harefilet i urtesvøb med svampe, milde hvidløg og glaserede beder

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 kg blandede beder (rødbeder, gule beder, bolsjebeder)
1 spsk. honning
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. fennikelfrø
2 hele hvidløg, delt i skrællede fed
250 g blandede svampe
Friske persilleblade
2 harefileter
Salt og friskkværnet peber
Smør og olie til stegning
Friske krydderurtekviste (fx rosmarin, timian og laurbærkviste)
Bomuldssnor

Harefilet i urtesvøb med svampe, milde hvidløg og glaserede beder

Af: Casper Harboe / Foto: Claes Bech-Poulsen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Fjern hinder og sener fra fileterne med en lille, skarp kniv. Brun kødet på en pande i smør og olie. Krydr med salt og peber og pak fileterne i krydderurterne. Hold dem fast med bomuldssnor og steg dem færdige i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter.

2
Færdig

Derefter

Vask bederne og kog dem i letsaltet vand, til de er møre, ca. 20 minutter. Kom dem straks i koldt vand og fjern skindet, som nærmest kan smuttes af eller skrabes af med en urtekniv. Skær dem i kvarte. Kom honning, fennikelfrø og eddike på en pande og lad det bruse op. Tilsæt bederne og glasér dem i ca. 5 minutter.

3
Færdig

Og

Kog hvidløgsfeddene ca. 8 gange. Kassér vandet efter hvert opkog og skyl feddene i koldt vand. Steg dem med svampene i smør og olie. Krydr med salt og peber og vend persille i til sidst.

4
Færdig

Til sidst

Anret og servér.

previous
Braiseret økogris i flødesovs med kantareller, brændte løg og rosenkål
next
Enebærmarineret haremørbrad med bønner og skorzonerrødder

Add Your Comment