1 kg blandede beder (rødbeder, gule beder, bolsjebeder) | |
1 spsk. honning | |
1 tsk. hvidvinseddike | |
1 tsk. fennikelfrø | |
2 hele hvidløg, delt i skrællede fed | |
250 g blandede svampe | |
Friske persilleblade | |
2 harefileter | |
Salt og friskkværnet peber | |
Smør og olie til stegning | |
Friske krydderurtekviste (fx rosmarin, timian og laurbærkviste) | |
Bomuldssnor |
1 Færdig | FørstFjern hinder og sener fra fileterne med en lille, skarp kniv. Brun kødet på en pande i smør og olie. Krydr med salt og peber og pak fileterne i krydderurterne. Hold dem fast med bomuldssnor og steg dem færdige i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter. |
2 Færdig | DerefterVask bederne og kog dem i letsaltet vand, til de er møre, ca. 20 minutter. Kom dem straks i koldt vand og fjern skindet, som nærmest kan smuttes af eller skrabes af med en urtekniv. Skær dem i kvarte. Kom honning, fennikelfrø og eddike på en pande og lad det bruse op. Tilsæt bederne og glasér dem i ca. 5 minutter. |
3 Færdig | OgKog hvidløgsfeddene ca. 8 gange. Kassér vandet efter hvert opkog og skyl feddene i koldt vand. Steg dem med svampene i smør og olie. Krydr med salt og peber og vend persille i til sidst. |
4 Færdig | Til sidstAnret og servér. |