200 g jordskokker | |
2 æbler | |
400 g risottoris | |
1 l kyllingefond | |
2 spsk olivenolie | |
1 stort skalotteløg | |
2 ½ dl hvidvin | |
125 g parmesan | |
25 g smør | |
Et par kviste frisk estragon | |
Lidt hasselnødder |
1 Færdig | FørstVarm olien en smule i en gryde og tilsæt hakkede skalotteløg. Sautér forsigtigt et par minutter, uden løgene tager farve, og tilsæt risene og tern af jordskokker på ca. 1 x 1 cm. Efter ca. 1 minut vil risene se lidt gennemsigtige |
2 Færdig | DerefterNår hvidvinen er kogt helt ind, tilsættes lidt hønsefond ad gangen under konstant omrøring – skru ned for varmen, så risene ikke koger for hurtigt på |
3 Færdig | OgTag risottoen af varmen og tilsæt smør og revet parmesan. Rør godt. |
4 Færdig | OgLæg et låg på gryden og lad det hvile i 2 minutter. Dette er den vigtigste del af at lave en perfekt risotto, det gør, at den bliver dejlig cremet. |
5 Færdig | Til sidstTilsæt til sidst tern af æbler og pynt med grofthakkede hasselnødder og estragon. |