400 g torsk | |
1 pakke rygeost | |
1 citron | |
3 spsk økologisk sødmælk | |
1 stort bdt. dild | |
2 dl vindruekerneolie | |
2 små skoleagurker | |
2 dl vand | |
2 dl risvineddike | |
2 dl sukker | |
2 spsk sennep | |
2 spsk god olivenolie | |
2 spsk citronsaft |
1 Færdig | FørstStart med at skære torsken ud i mindre stykker. Krydr med salt og revet skal af 1 citron. Sæt det på køl nogle timer. Fjern kommen fra rygeosten, hvis det er nødvendigt. Blend rygeosten med saften fra citronen og mælken. Krydr med salt og peber. Saucen skal have en flydende konsistens. Du kan eventuelt tilsætte mere citron eller mælk. |
2 Færdig | DerefterKog eddike, vand og sukker op. Køl ned i køleskab. Når lagen er helt kold, skæres agurken ud i små stykker og syltes i lagen. Imens piller du dilden. Tag en god mængde kviste fra, og gem dem til senere. Varm nu vindruekerneolien op til 70 grader, og blend med dilden i 2 minutter. Sigt olien, og stil den på køl. |
3 Færdig | OgPisk en vinaigrette af olivenolien, sennep og 2 spiseskefulde citronsaft. Krydr med salt og peber. Varm nu en pande op, så den er rygende varm. Tilsæt lidt stegeolie, steg nu torsken 1 minut på den ene side, til den er flot gylden. Vend den om, og giv den 10 sekunder på den anden side. |
4 Færdig | Til sidstServér den stegte torsk med rygeostsaucen, de syltede agurker, frisk dild, dildolie og vinaigretten. |