Jordbær med yoghurt og mynte

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 bk. danske jordbær
1 l økologisk yoghurt
3 blade husblas
50 g flormelis
1 potte asiatisk mynte
100 g hasselnødder
3 spsk sukker
1 l jordbær/rabarbersauce
1 lime
1 l jordbæris af høj kvalitet

Jordbær med yoghurt og mynte

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Vask de friske jordbær under koldt vand, og sørg for, de er rene. Stil dem på køl, til du skal bruge dem.

2
Færdig

Derefter

Udblød husblassen i koldt vand. Tag lidt yoghurt fra, og rør flormelissen i den store portion yoghurt. Når husblassen er blød, varmer du den forsigtigt op i en lille gryde med den resterende yoghurt. Varm kun op, til massen er flydende, og husblassen er opløst. Når det er tilfældet, rører du den resterende yoghurt i, og hælder det hele på en sifonflaske.

3
Færdig

Og

Efter et par timer på køl er yoghurten klar. Lav en lys karamel, og tilsæt hasselnødderne. Rist dem nogle minutter, og sørg for, karamellen ikke bliver for mørk. Tilsæt eventuelt mere sukker, hvis karamellen ikke dækker nødderne. Hæld nøddekaramellen ud på en silikonemåtte eller et metalbord. Lad den køle helt af.

4
Færdig

Og

Når hasselnødderne er helt kolde, blender du dem fint. Lav to til tre luftige ”yoghurtdutter” i bunden af en dyb tallerken. Tag de friske jordbær, og halvér dem. Vend dem i jordbærsaucen, og riv lidt limeskal ud over. Læg dem ved yoghurten, og lav en stor kugle jordbæris.

5
Færdig

Til sidst

Drys til sidst med hasselnødkaramellen, og top af med frisk mynte.

previous
Krydderurtebouillon med syltede svampe og jomfruhummere
next
Grillede torskebugben med sojamarinade

Add Your Comment