1 bk. danske jordbær | |
1 l økologisk yoghurt | |
3 blade husblas | |
50 g flormelis | |
1 potte asiatisk mynte | |
100 g hasselnødder | |
3 spsk sukker | |
1 l jordbær/rabarbersauce | |
1 lime | |
1 l jordbæris af høj kvalitet |
1 Færdig | FørstVask de friske jordbær under koldt vand, og sørg for, de er rene. Stil dem på køl, til du skal bruge dem. |
2 Færdig | DerefterUdblød husblassen i koldt vand. Tag lidt yoghurt fra, og rør flormelissen i den store portion yoghurt. Når husblassen er blød, varmer du den forsigtigt op i en lille gryde med den resterende yoghurt. Varm kun op, til massen er flydende, og husblassen er opløst. Når det er tilfældet, rører du den resterende yoghurt i, og hælder det hele på en sifonflaske. |
3 Færdig | OgEfter et par timer på køl er yoghurten klar. Lav en lys karamel, og tilsæt hasselnødderne. Rist dem nogle minutter, og sørg for, karamellen ikke bliver for mørk. Tilsæt eventuelt mere sukker, hvis karamellen ikke dækker nødderne. Hæld nøddekaramellen ud på en silikonemåtte eller et metalbord. Lad den køle helt af. |
4 Færdig | OgNår hasselnødderne er helt kolde, blender du dem fint. Lav to til tre luftige ”yoghurtdutter” i bunden af en dyb tallerken. Tag de friske jordbær, og halvér dem. Vend dem i jordbærsaucen, og riv lidt limeskal ud over. Læg dem ved yoghurten, og lav en stor kugle jordbæris. |
5 Færdig | Til sidstDrys til sidst med hasselnødkaramellen, og top af med frisk mynte. |