• Home
  • Dansk
  • Forårstatar med urter og æggeblomme
Forårstatar med urter og æggeblomme

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g økologisk inderlår af okse
100 g salturt
3 gulbeder
4 æggeblommer
1 dl olivenolie
1 citron
1 bdt. appelsintimian
1 bdt. merian
1 bdt. estragon
Salt og peber
1 dl pasteuriserede æggeblommer
1 spsk hvidvinseddike
6 dl vindruekerneolie
2 spsk stærk, fransk sennep

Forårstatar med urter og æggeblomme

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at skære inderlåret i tynde skiver. Film dem, og læg dem på frost en time eller to. Dette gør det nemmere at skære dem i tern og bevarer den røde farve længere.

2
Færdig

Derefter

Blend de pasteuriserede æggeblommer med eddiken og senneppen samt salt og peber. Tilsæt vindruekerneolie lidt ad gangen, så du får en fast og blank mayonnaise. Du kan eventuelt smage til med mere sennep og eddike. Sæt mayonnaisen på køl.

3
Færdig

Og

Når kødet er lettere frossent, skærer du det i rustikke tern. Alle krydderurterne hakkes fint og blandes med kødet. Olivenolien og salturten rører du også i massen.

4
Færdig

Og

Gulbederne køres så tyndt som muligt på mandolinjern og blandes i tatarblandingen. Smag til med salt og peber.

5
Færdig

Til sidst

Herefter frigør du æggeblommerne fra æggehviderne. Anret tataren med ”sennepsmayonnaisedutter” hist og her på tallerkenen. Læg æggeblommen ved siden af tataren, og krydr med salt og peber.

previous
Kærnemælkspanna cotta med jordbær og lakrids
next
Krydderurtebouillon med syltede svampe og jomfruhummere

Add Your Comment