2 stk. knoldselleri | |
2 fed hvidløg | |
1 bdt. timian | |
1 l kærnemælk | |
1 bdt. ramsløg | |
2 dl vindruekerneolie | |
Ramsløgsblomster | |
1 bdt. brøndkarse | |
Salt og peber | |
1-2 spsk sesamolie | |
1 citron |
1 Færdig | FørstStart med at skære de grove stængler af bunden på knoldsellerierne. Skyl eventuelt jord af, og pak sellerierne i folie med hvidløg og timian. Bag dem ved 180 grader i cirka en time. Sellerierne skal være møre uden at være for gennembagte. |
2 Færdig | DerefterImens sellerierne bager, varmer du olien op til omkring 80 grader. Når olien når de 80 grader, trækker du den fra varmen. Ramsløgene hakkes groft og blendes med den varme olie i cirka 4-5 minutter. Sigt olien gennem et klæde eller en si, og sæt den på køl. |
3 Færdig | OgNår sellerierne er bagt færdig, pakker du dem ud og skærer dem i to pæne stykker per selleri. Hæld lidt sesamolie over dem. Anret brøndkarse og ramsløgblomsterne over. |
4 Færdig | Til sidstTag cirka 5 deciliter kærnemælk, og skil den med den grønne ramsløgolie. Smag til med citron, salt og peber. Hæld saucen omkring sellerien, og spis, mens det er varmt. |