Påskeharens skotske æg

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

200 g udbenet, sprængt hare
200 g røget bacon
½ tsk sød paprika
1 kvist frisk rosmarin, finthakket
6-8 friske salvieblade, finthakkede
1 hel muskatnød, revet
Salt og friskkværnet peber
3 håndfulde hvedemel
2 æg fra fritgående høns
125 g rasp
12 vagtelæg
2 l vegetabilsk olie

Nutritional information

Påskeharens skotske æg

Opskrift og foto: Danny Christensen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Hak harekød og bacon i en kødhakker. Bland paprika, rosmarin, salvie, muskatnød, salt og peber i farsen.

2
Færdig

Derefter

Kom forsigtigt vagtelæggene i en lille gryde. Overhæld dem med kogende vand, og lad dem stå i 2 minutter. Sæt gryden i vasken, og åbn for den kolde hane. Lad vandet løbe i cirka 1 minut, og lad gryden stå yderligere et par minutter, inden du begynder at pille æggene.

3
Færdig

Og

De pillede æg pakker du ind i den rørte fars. Det kræver lidt tålmodighed, men der er kun én vej frem. Sørg for, at farsen er fordelt jævnt omkring ægget. Rul i mel, dyp i æg og afslut med rasp. Nu er du klar til at stege.

4
Færdig

Til sidst

Varm olien op i en gryde, til den når 180 grader. Tilsæt æggene i partier af fire, og steg dem i cirka fire minutter, til de er gyldenbrune. Vil du beholde blommen flydende, så prøv dig frem med et enkelt æg først, men start med 4 minutter. Det burde give dig en fornemmelse af, hvor meget mere – eller mindre – du skal give de resterende.

previous
Salat med sprængt hare og figner
next
Hareterrin med quincechutney

Add Your Comment