3 cl Dild Aquavit (Esrum Mikro distiller) | |
3 cl Creme de Cacao, hvid | |
Hvid chokolademousse | |
100 g hvid chokolade af høj kvalitet | |
200 ml piskefløde |
Inspireret af en Thomas Herman-dessert med hvid chokolade og dild-olie tog jeg fat i en klassisk cocktail kaldet Alexander. Jeg tilførte chokolade og dild, og så var den hjemme. Den fungerer perfekt som dessert, men er meget lettere, end man forestiller sig, fordi dilden løfter cocktailen og giver den grønne noter.
1 Færdig | FørstSmelt chokoladen i et vandbad omkring 55 grader, og hæld piskefløden i. Pisk det hele sammen uden, at det bliver stift. |
2 Færdig | DerefterShake 3 centiliter hvid chokoladecreme med Dild Aquavit og Creme de Cacao. |
3 Færdig | Til sidstFyld nu shakeren med is, og shake hårdt i cirka 10 sekunder. Derefter sier du det over i et afkølet cocktailglas og pynter med lidt friskrevet lakridsrod. |