Strangas’ fondantopskrift

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

250 g æg (ca. 5 æg)
100 g æggeblommer
125 g flormelis
250 g smør
250 g chokolade - 55% til 70% alt efter smag
100 g mel

Strangas’ fondantopskrift

Af: Nikolaos Strangas / Foto: Søren Zeuth

Denne opskrift er nem, men kræver nogle små forme for at blive rigtig god. Fondantforme kan du købe hos Kunst & Køkkentøj.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Rør flormelis, æg og æggeblommer sammen.

2
Færdig

Derefter

Blødgør smørret, smelt chokoladen, og bland det efterfølgende sammen. Du kan
nemt smelte chokoladen i en mikrobølgeovn. Husk at røre rundt hvert 30.–45. sekund, så chokoladen ikke brænder på.

3
Færdig

Og

Rør æggeblanding og chokoladeblanding sammen, og sigt mel i under omrøring, til dejen er jævn.

4
Færdig

Og

Fordel dejen i forme, og bag den ved 190–200 grader i 6–12 minutter i en varmluftovn – alt efter størrelsen på formen. Ydersiden skal være helt fast, men kagens indre skal være flydende.

5
Færdig

Til sidst

Servér kagen med en god vaniljeis eller en coulis.

previous
Stegt hjortekrone med ristet græskar, purpurkålsalat og friterede jordskokker
next
Red bird

Add Your Comment