400 g afpudset hjortefilet | |
3 stilke timian | |
3 stilke rosmarin | |
8 hele enebær | |
2 fed hvidløg | |
Skal af en ½ økologisk citron | |
10 spsk god olivenolie | |
80 g parmesanost | |
60 g ristede mandelflager | |
200 g rucola | |
Gåsefedt til stegning | |
Rød balsamico | |
Salt og peber |
1 Færdig | FørstUrter, enebær, hvidløg og citronskal knuses i en morter sammen 5 spiseskefulde olivenolie. Gnid halvdelen af marinaden ind i kødet, og stil det herefter på køl i en time. |
2 Færdig | DerefterBrun kødet, og lad det køle lidt af. Pak fileten stramt ind i film, så den får en ensartet form, inden du sætter den på køl i et par timer. |
3 Færdig | OgSkær kødet i tynde skiver, og anret det på en tallerken med rucola, mandelflager og høvlet parmesan. Rør 5 spiseskefulde olie i sidste halvdel af marinaden, og fordel den ud på kødet. |
4 Færdig | Til sidstTil sidst drypper du en anelse balsamico over kødet og serverer det med et lækkert, groft brød. |