Nøddebund | |
200 g æggehvider | |
320 g sukker | |
150 g ristede havregryn | |
200 g ristede hasselnødder | |
2 tsk bagepulver | |
Ganache | |
150 g piskefløde | |
250 g god, mørk chokolade, hakket | |
1 kanelstang | |
Figner | |
8-10 stk figner | |
Pernod | |
Sukker | |
Vand |
1 Færdig | FørstPisk æggehviderne til let skum, og bland dem med sukker. Pisk massen videre, indtil den tager form af marengs. |
2 Færdig | DerefterHasselnødder og havregryn ristes i ovnen ved 200 grader, til de er gyldne. Herefter afkøler du dem og blender dem groft. |
3 Færdig | OgVend nu bagepulver, havregryn og nødder i marengsen, og bag den i en smurt ring- eller springform ved 180 grader i cirka 25 minutter. Lad bunden blive i den form, hvor den er bagt |
4 Færdig | OgKog fløden op med kanelstangen. Den kogende fløde hælder du over chokoladen og rører, til du opnår en ensartet masse. Hæld ganachen oven på den afkølede nøddebund, og lad det hele afkøle. Enten i køleskab 3–4 timer eller natten over et køligt sted. |
5 Færdig | OgSnit et kryds i bunden af fignerne med en kniv, og sæt dem i et ildfast fad. Overhæld fignerne med en blanding af sukkerlage og Pernod. Bag dem i ovnen ved 130 grader, til de er møre, og husk at overhælde dem jævnligt med lagen. |
6 Færdig | Til sidstNår fignerne er afkølede, skæres de i både og anrettes på tærten. |