Opskriften på det grønne køkken
Vi bliver konstant mindet om, at vi skal spise grønnere og sundere for især miljøets skyld. Og mens det er et rigtig godt argument, så er det måske mindst lige så godt et argument, at grøntsager rent faktisk kan smage helt fantastisk. De skal blot have samme opmærksomhed som kød og fisk, hvis man spørger to norske mesterkokke, som netop har udgivet et overflødighedshorn af gode opskrifter på grøntsagsretter. Se mere her og få en håndfuld af opskrifterne.
… er udgivet i samarbejde Strandberg Publishing. Vejledende pris er 299,95 kr.
Vi ved efterhånden alle, at det er godt for miljøet at spise mindre kød, og mange har da også fået smag for grønnere og sundere mad. Men det kan være svært at holde kreativiteten højt og variationen bred, når det kommer til tilberedningen af grøntsager. Idéen med Grøntsagskogebogen er netop at inspirere med et overflødighedshorn af fristende opskrifter, der giver dig lyst til at sætte endnu flere grøntsager på bordet. Hemmeligheden er ifølge bogens forfattere, de to norske mesterkokke Tom Victor Gausdal og Stian Floer, at grøntsagerne skal have samme opmærksomhed, som du ville give en bøf eller en fisk – i stedet for blot at kaste dem i en gryde kogende vand med lidt salt.
Grøntsagskogebogen indeholder en hel verden af velsmagende grøntsagsretter, som motiverer til at spise meget mere af det grønne – ikke kun fordi det er sundt, men fordi det smager godt. Bogen indeholder mere end 400 opskrifter på grøn kvalitetsmad til både hverdag og fest samt et omfattende grøntsagsleksikon med simple grundopskrifter og introduktioner til grøntsagernes kvaliteter.
Dampede ærter med ramsløgsmayonnaise
Hvide asparges i sauce blanquette
Rødbedetatar
Saltbagt knoldselleri med smør og grønne jordbær
Åben lasagne med kantareller
LÆS OGSÅ: Plantemadder