Nyt spisested på Vesterbro serverer grimme råvarer med smukt budskab
Det nyeste skud på bæredygtighedsstammen på Vesterbro bliver kaldt Minimer og er et spisested, som vil gøre op med vores opfattelse af fødevarer. Her bliver der lavet salater og varme retter af overskudsvarer, der ikke kan sælges i dagligvarehandlen. Slå vejen forbi til et måltid med overskudsvarer eller prøv selv kunsten at forvandle grimme råvarer til smukke retter derhjemme med et par opskrifter.
Minimer Spisebar drives af parret Maria Charlotte Larsen og Olivier Geppel. Et par med holdninger til mad og især det unødvendige spild af mad. De mener nemlig, at der er sket et skred i, hvordan vi opfatter vores fødevarer, og så er de fast besluttede på at bevise, at velsmag og minimering af madspild ikke behøver udelukke hinanden.
Det at spise bæredygtigt er slet ikke lig en kedelig spiseoplevelse. Minimers menukort er drevet af råvarer, der er ved at nå sidste holdbarhedsdato, eller som er blevet kasseret på grund af skønhedsmæssige årsager, men som absolut intet fejler. Derudover skal alle råvarer udnyttes til fulde. Sådan lyder retningslinjerne for det lille spisested.
Minimer deler her et par opskrifter med os, og der er ikke gået på kompromis med smagen. Prøv selv:
Kylling med små kartofler, violet rosenkål og cremet sauce
Salat med fennikel, porrer og perlebyg
I spisebaren hos Minimer er der plads til 12-14 personer, som vil sidde og spise et uformelt måltid, og hvis man er på farten og bare gerne vil have et nemt og godt måltid med på vejen, kan man svinge forbi og snuppe en salat.
Dybbølsgade 55,
1721 København V