Ny restaurant i italiensk tempo og med et pift af frækhed
Indtil for nylig lå restaurant Format i stueplan på det 4-stjernede boutiquehotel Hotel Skt. Annæ. Nu er det nordiskinspirerede menukort skiftet ud med ærke-italienske retter, og på døren står der nu TEMPO.
Der dukker hele tiden gode og interessante restauranter op i stueetagen på hotellerne rundt omkring i København. Et par eksempler er Café Royal på Radisson og Roxie på Herman K, og nu er TEMPO kommet til Hotel Skt. Annæ.
Restaurant TEMPO er Københavns nyeste, italienske oase, hvor det italienske kokkehåndværk og traditionerne bliver holdt i hævd. Køkkenet serverer klassikere med et pift af frækhed, som løsner stemningen op og giver gæsterne et smil på læben. Der er både gamle og nyfortolkede kendinge på menukortet som bruschetta, crudo, burrata og ravioli, som vi alle sammen kender og elsker. Stemningen og indretningen er classy og international, men priserne er til at komme i nærheden af. Eller som TEMPO selv siger: Vi sætter tempo på den klassiske italienske spiseoplevelse.
Det er restauratør og iværksætter Torben Klitbo, som står bag TEMPO. Vi har stillet ham tre hurtige spørgsmål om den nye restaurant:
Hvorfor navnet “TEMPO”?
”Primært, fordi vi gerne ville have et navn med O! Det er et genkendeligt, italiensk ord med mange dobbeltbetydninger. Tid kan have mange betydninger; speed of service, en bid, inden man skal videre, eller mad, som er lavet hurtigt. Men helt overordnet kalder vi restauranten TEMPO, fordi det er et fedt ord.”
Hvad er tankerne bag TEMPO?
”TEMPOs placering i et af Københavns bedste hoteller har været udgangspunktet for konceptet. Vi har skabt en restaurant, som man selv ville ønske lå på hotellet, når man er ude at rejse. Vi har satset på det genkendelige. Ved at læse menuen eller kigge ind forstår man, at her er en restaurant, der satser på kvalitet. Men vi har tilsat lidt frækhed – lidt ligesom det, man kender fra italiensk fodbold eller mode – og man bliver overrasket over vores take. Men i bund og grund er tankerne, at her kan du få en vanvittigt god bøf eller en pastaret.”
Hvorfor skal man tage på TEMPO frem for andre italienske restauranter?
“Hos Tempo er der ikke så meget hokus pokus, der er ikke så meget mærkeligt. Det er trygt og ærligt. Man skal gå mæt fra TEMPO og føle, at man har fået noget for sine penge. Generelt har vi brugt vores sædvanlige tilgang til value for money, der går på at give en større oplevelse, end man betaler for. Hos TEMPO betyder det et virkelig flot lokale og gode råvarer, så i virkeligheden skulle alting have kostet 30-40% mere.”
Lige nu kan du som en af de første gæster teste menuen på Tempo for 225 kr. pr. person. Læs mere og køb billetter her.