Ny luksusbistro byder på alt godt fra landet
9. maj slog Restaurant Mark dørene op for en ny, stor og totalt istandsat restaurant på Axeltorv i hjertet af København. Visionen er at servere retter lavet ud fra en moderne bistrostil, der er baseret på franske køkkenteknikker og lavet ud af råvarer, som følger sæsonerne.
Lad os være ærlige. Det er med rette, at Margueritruten ikke slår et sving forbi Axeltorv. Men nå det så er sagt, er det sket meget med pladsen, siden den i sin tid lagde fliser til Scala. I dag er springknivene skiftet ud med køkkenknive. Og pølsevognene har fået konkurrence fra spisesteder gode som Restaurant Trio, Tivoli Food Hall, Sticks´n´Sushi og nu altså også den nyåbnede Restaurant Mark.
Danmark er et land, der bugner af gode råvarer. Alt det gode, der kommer fra landet, havet og de mange dygtige producenter rundt omkring i Danmark er grundlaget for Restaurant Mark, der åbnede i de første dage af maj.
”Vi har glædet os os til at åbne for en ny, indbydende og flot restaurant, som bygger på gode, lokale råvarer, skarp gastronomi og et udsøgt værtskab. Danmark har et utal af gode lokale producenter, der ambitiøst og dedikeret producerer alt fra spændende øl, vin og most til gode oste, charcuteri og andre lækkerier. Målet med Restaurant Mark har været at skabe en restaurant, der har det som sit fundament og kombinere alt det førnævnte med et højt og ambitiøst kulinarisk niveau,” siger Rasmus Pors, der er partner i Madkastellet, som står bag og driver restauranten.
Moderne almanakkøkken
Maden på Restaurant Mark kan bedst beskrives som moderne bistrostil baseret på franske køkkenteknikker. Køkkenet er et almanakkøkken, der følger sæsonerne og henter grønt, fisk, kød og andre varer lige på det tidspunkt, de er allerbedst. Selv om hovedparten af råvarerne er danske, og menuen tager udgangspunkt i danske madtraditioner, er retterne altid opdaterede, nyfortolkede og ofte serveret med et internationalt twist.
Bag komfuret er det køkkenchefen Bendix Sixhøj Laursen, der styrer slagets gang. Han har blandt andet erfaring som køkkenchef på Restaurant Radio, ligesom han tidligere har været souschef og assisterende køkkenchef på Søllerød Kro. Derudover byder hans cv på ansættelser på Bistro Boheme og Ruths Hotel.
For alle mennesker – fra morgen til aften
Restauranten er for alle, der sætter pris på et godt køkken med stor velsmag, en attraktiv vinkælder og et uformelt værtskab med højt niveau. Mark har åbent for morgenmad, hvor man kan droppe ind på vej til arbejde, til et morgenmøde eller slappe af i weekenden. Det samme gælder for frokost og aften alle ugens dage. Har man lyst til en drink, et glas vin eller en øl, er baren åben med lækre barsnacks og små retter. Når vejret er til det, kan man trække udenfor i solen og slappe af med udsigt til byens liv.
Adresse
Restaurant Mark
Axelborg
Axeltorv 3
1609 København V
Web