Ny italiensk-japansk satsning vil løfte gå-ud-scenen et niveau op
At ville løfte niveauet for hovedstadens restaurantoplevelser, er en ambition med helt store armbevægelser. Ikke desto mindre, er dét målet, når restaurant Levi i dag åbner i indre København.
Holdet bag byens nye restaurant på hjørnet af Ny Østergade og Store Regnegade er et erfarent af slagsen. Jesper Boelskifte er indehaver af MASH, Le Sommelier og Umami, Peter Trauboth er forhenværende rådgiver hos både Alchemist og Geranium og hertil kommer den danske topdesigner Johannes Torpe, som har stået for udformningen af de nye lokaler. Sammen åbner de nu restaurant Levi, hvis køkkenstil der beskrives som italiensk-japansk, og man fornemmer, at der ulmer noget nyt og spændende i byen.

Foto: Jonas Pryner Andersen
Levis nye køkkenchef Andrea Calducci bringer en køkkenerfaring, der stemmer fint overens med ejerkræfterne. Han har tidligere arbejdet på en lang række prominente restauranter i Europa og Asien, herunder Fat Duck i London, der har tre michelinstjerner. Det nye fusionskøkken bringer altså det bedste fra Calduccis evner til hovedstaden, og man kan forvente retter som jomfruhummer-sashimi med gremolata, havtasketempura og blæksprutte med favabønner, men også de mere kendte retter om risotto med ærter og stracciatella og lammebryst med salsa verde.
Skyhøje ambitioner til tilforladelige priser
Ambitionsniveauet udelukker dog ingen, og prisen på en servering findes i det behagelige mellemleje omkring 100 – 250 kr., som København efterhånden er blevet vant til. Det samme gør sig gældende for den vin, man kan drikke på Levi. Jesper Boelskifte og Peter Trauboth har plukket til kælderen, af alt det de selv gerne vil drikke.
”I Italien er vin noget helt umiddelbart og en fast del af livet. Det er en selvfølge, at der står en flaske på bordet – og den smager godt. Det er der, vi gerne vil hen med vinoplevelsen på Levi – ingen lange taler, men bare afsindig god vin og vejledning,” siger Jesper Boelskifte, der også har skabt en utrolig samling af grappa.
Restauranten er også opkaldt efter Romano Levi, som var en italiensk grappamester. “Grappa er symbolet på det gode måltid i Italien og derfor er der også rig mulighed for at slutte på italiensk manér med nogle af de allerbedste flasker – også Levis egne,” siger Jesper Boelskifte.

Foto: Jonas Pryner Andersen