Nordisk triumf i Miami
Havde man sat sine drinksbilletter på, at danske Jonas Andersen fra Mash Penthouse ville pakke shakeren og sydfrugterne efter andendagen i World Class-finalen, blev man fælt skuffet tirsdag aften. Han gled nemlig elegant videre sammen med svenske Johan Evers, da World Class lavede den brutale nedskæring fra 56 til 12 bartendere.
Der var klamme håndflader og svedperler på overlæben tirsdag aften i Miami. Og det handlede ikke kun om den trykkende tropiske varme, der er karakteristisk for årstiden i Florida. På anden sal i 1-hotel South Beach var der gjort klar med scene, livekameraer og stolerækker til verdenspressen, inden de deltagende bartendere blev kaldt ud 13 stykker ad gangen for at modtage dommen over de drinks, som de hver især havde mixet og shaket gennem finalens første to dage. Som de stod der side om side, var det den rene massehenrettelse af internationale bartenderdrømme og store ambitioner. Men der var plads til både lykønskende skulderklap og trøstende kram mellem vindere og tabere. Danske Jonas Andersen fik som den syvende bartender at vide, at han var gået videre. Og lidt efter fik han følgeskab af svenske Johan Evers i vinderhjørnet. Norske Antonio Nevares blev trods en solid indsats fravalgt.
”Jeg havde en god fornemmelse af, at det kunne lykkes. Men dagen i går gik ikke helt, som jeg håbede på, så jeg havde også forberedt mig på, at det var fint, hvis jeg ikke gik videre. Jeg var den første deltager i gårdsdagens første udfordring, og de holdte mig tilbage på grund af manglende is. Derfor kom jeg alt for sent op i baren og blev hurtigt meget stresset. Jeg fik ikke organiseret mig særligt godt, og jeg blev nødt til at lede efter forskellige ting, da selve udfordringen var gået i gang. Det er svært, når man har 10 minutter til at yde sit bedste uden at virke stresset. Derfor er det virkelig en lettelse, at jeg er gået videre,” siger Jonas Andersen.
Kreativ og organiseret
Selv om Jonas selv følte, at dagen ikke helt gik, som han havde håbet på, var der kun ros at hente fra Erik Lorincz, der er tidligere World Class-vinder fra 2010 og dommer.
”Danmark og de nordiske lande har gennem hele konkurrencen ligget godt i forhold til at skulle gå videre. De er altid meget skarpe og formår på en fin måde at indkredse, hvad den nordiske bartenderkultur går ud på. Jonas udviste en unik kreativitet i sit arbejde, han var organiseret, havde styr på detaljerne og forstod de opgaver, der var blevet stillet,” fortæller Erik Lorincz.
Morgendagens udfordring
Den næste udfordring, Jonas skal igennem, er en speed challenge, der hedder American Classics. Her står han overfor fem kategorier af spiritus fra gin, rom og whisky til vodka og tequila. Udover de cocktail, han har forberedt hjemmefra, trækker han er kort fra en bunke med 48 klassiske amerikanske cocktails. Den pågældende cocktail skal han så lave en klassisk udgave af og en udgave med et twist. Det er selvsagt svært at forberede sig 100% på det, så udfordringen indeholder i høj grad et element held.
”I den næste udfordring bliver faldgruben helt klart, om jeg glemmer en ingrediens eller begår tekniske fejl, fordi tempoet er så højt,” vurderer han selv.
Indfriede forventninger giver ro
En plads i top 12 er i sig selv en sejr, uanset hvad der så sker herfra. Og med en plads i det fine selskab indfrier Jonas Andersens sit egne håb og drømme om, hvor langt han ville nå i konkurrencen.
”Jeg er ret tilfreds nu. Det giver en ro og mindsker mine nerver, kan jeg mærke. Selvfølgelig håber jeg på at gå videre til top 6 senere i dag. Men hvis det glipper, har det allerede været en succes for mig,” siger han.
De andre deltagerlande i top 12 er:
Belgien
Canada
Tjekkiet
Frankrig
England
Mexico
Japan
Nederland
Spanien
Sverige
Taiwan
Følg med på Instagram, hvor vi hver dag sender live fra konkurrencen. Find os under navnet @copenhagenfood eller her: www.instagram.com/copenhagenfood.
LÆS OGSÅ: World Class-finalen er skudt i gang