Pop up-restaurant på The Standard øser ud af grøn kærlighed
Midt i mylderet af kedelige nyheder fra den københavnske restaurantscene har en lille grøn spire fundet sin vej frem i lyset. Mission Green er The Standards bud på en grøn pop up-restaurant, der serverer velkrydrede madoplevelser og uforfalsket madglæde.
The Standard-familien
Mission Green er en del af The Standard-familien, der er ejet af Merete Holst og Dorte Juhl Østergaard, og som også tæller restauranterne Almanak og STUD!O og med en fætter på Frederiksberg i form af Restaurant RADIO. Mission Green ligger i stueetagen i den ikoniske gamle færgeterminal med en fantastisk udsigt over Københavns inderhavn, og om sommeren er der adgang til en skøn solbeskinnet terrasse lige ved havnekanten.
Mission Green er kort beskrevet en gastronomisk rejse til nogle af verdens mest velsmagende og velkrydrede destinationer, men med et helt andet og positivt klimaaftryk. På Mission Green kan du glemme alt om sundhedsapostle og løftede pegefingre – her bliver der serveret sprudlende og ekstremt velsmagende retter af årstidens fineste grønsager, bagværk af unikke kornsorter og bæredygtig fisk, mens bartenderne mikser et sprudlende udvalg af dekadente drinks.
”Navnet ”Mission Green” er opkaldt efter Mission-regionen i San Francisco, en smeltedigel af alverdens køkkener og regioner, og på samme måde serverer Mission Green vegetariske retter fra hele verden. På Mission Green er vi legesyge og lader os ikke begrænse, men trækker tværtimod på alverdens smage og ingredienser. Mission Green er vores svar på 1001 nats eventyr, hvor fællesnævneren for alle retter er, at håndværk, råvarekvalitet og stor smag er i højsædet. Vi serverer grøn soul food, der taler direkte til sjælen og får skuldrene til at falde ned,” forklarer Køkkenchef Christian Hoffmann, som har udviklet menukortet for Mission Green i samarbejde med libanesiske Hassan Chour.
Ottolenghi, gamle kornsorter og egen softice
For nyligt bragte vi nyheden om den engelsk-israelske kok Yotam Ottolenghis nye kogebog, hvor han med sin medforfatter sætter fuld smæk på smagen i det grønne køkken. Og faktisk er konceptet på Mission Green inspireret af netop Ottolenghi og hans grønne, legende og krydrede tilgang til at forføre smagsløgene. Pop up-restaurantens smagsunivers omfavner hele Middelhavet fra Marokko og Mellemøsten i syd til Italien mod nord.
Desuden er Mission Greens råvarer håndplukkede med en kærlig tanke til planetens og dyrenes velfærd, og Christian Hoffmann og assisterende køkkenchef Hassan Chour har en særlig passion for gamle kornsorter fra danske marker, som forvandles til brød og hjemmelavet pasta. Som prikken over i’et serverer Mission Green softice på mælk, som køkkenet selv pasteuriserer.
Også vinkortet er præget af økologiske og biodynamiske vinbønder. Vinlisten spænder ligeledes bredt fra fx dansk Solaris-baseret hvidvin ByStokkebye Cuvee ”Frank” fra Fyn over den legendariske Kung Fu girl Riesling fra USA til saftig sulfit- og svovlfri Beaujolais fra Domaine Sauveterre. Men et af de helt store trækplastre på Mission Green er cocktails’ne fra bartender Josh Meilsø, som serverer Za’taar margaritas, Fuck Trump Palomas, Clarified Piña Coladas og Missions helt egen udgave af den klassiske Dark & Stormy.
LÆS OGSÅ: Fastfood-joint med fokus på velsmag, økologi og dyrevelfærd åbnet på Vesterbro