8 madoplevelser i København, du ikke vil gå glip af denne sommer
Langsomt, men sikkert (og endelig) er temperaturerne i Danmark ved at stige, og længslen efter ferie og varme sommerdage med god mad og kolde drinks har aldrig været større. Med lovning fra vejrguderne om godt vejr over sommeren har vi taget et kig på det overflødighedshorn af spændende madevents, festivaler og pop-ups, som du ikke vil misse. Velbekomme!
5.-14. juli: Jazz & Marked i Kødbyen
Det tidligere Kødbyens Mad og Marked vender for en stund retur i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival. I 10 dage vil markedet igen være levende i Vesterbros kødby, og der vil være spændende oplevelser til både mund og ører! Hver af markedets ti dage vil byde på nye koncerter at nyde til en bid fra de forskellige foodtrucks. Åbningstiderne er hver dag fra klokken 11-18. Læs mere på Facebook.
15. juli til 4. august: Gastromondo Festival
Gastromondo Festival er en rejseinspireret madfestival, hvor du som gæst får muligheden for at ”rejse” til fjernere himmelstrøg og spise tre retter for en fast pris. Forskellige restauranter i København deltager i festivalen med deres bud på tre retter inspireret af en bestemt destination, som de selv har valgt. Dette år kan man eksempelvis spise en middag med inspiration fra Rom, Brooklyn i New York eller Firenze. Læs mere og køb billetter til festivalen på gastromondofestival.dk.
19. juli til 3. august: Pop-up-restaurant i Kulturtårnet
Er du til frisk fisk, mørt kød eller en smagfuld klimamiddag med byens bedste udsigt over Københavns levende havn? Kulturtårnet afholder denne sommer tre intime pop up-restauranter i brotårnet på Knippelsbro. I perioden fra 19. juli til 3. august er der fokus på fisk, når der serveres fiskemenu med fire serveringer og fire glas vin fra Rosforth & Rosforths kølige vinkældre under Knippelsbro. Læs mere og køb billetter på madbillet.dk.
9.-11. august: Street Food-festival om Søerne 2019
Street Food om Søerne er en lille foodtruck-festival, som foregår rundt om søerne i indre København. Begivenheden har været meget populær de sidste år og lyder ikke mindre spændende i år, hvor der er særligt fokus på mangfoldighed og iværksætteri. Så gør dig klar til at smage på en masse nye madkoncepter – serveret i form af street food. Læs mere på streetfoodomsoeerne.dk.
22. august til 1. september: Copenhagen Cooking & Food Festival
Copenhagen Cooking & Food Festival dækker over mere end 100 madevents i København og nærområderne i de sidste ti dage i august. Du kan blandt andet opleve middag hjemme hos nogle af de største danske topkokke, rooftop-middage, et frø-bytte-event og en mellemøstlig spisefest midt på en københavnsk gade. Se alle events under Copenhagen Cooking & Food Festival på copenhagencooking.dk.
23. august: Provence/rosé/rooftop-party hos NIMB
Rosévin i stride strømme, Københavns lækreste tagterasse og fristelser fra Provence. Den 23. august inviterer Theis Vine dig til fest på NIMBs tagterrasse, som normalt er forbeholdt hotellets gæster. Tivolis kokke vil servere lækkerier fra Provence og sydfranske fristelser i en delikat buffet, så iklæd dig din bedste stråhat og blåstribede bluse til sommerens sydfranske fest. Læs mere på madbillet.dk.
31. august: Arla Food Fest 2019
Arla Food Fest er en madfestival, der vækker børn og unges nysgerrighed på mad gennem oplevelser og overraskelser. I år bliver Arla Food Fest afholdt i Søndermarken, og i samme forbindelse bliver Madmodsløbet også afholdt. Madmodsløbet er et løb, der tager de små igennem seks spiselige poster, der udfordrer sanserne og smagsløgene. Løbet arrangeres af Claus Meyers fond Melting Pot og Meyers Madhus, og indtægterne fra Arla Food Fest gå til Arla Fondens arbejde med at etablere flere MADlejre. Læs mere på madbillet.dk.
31. august: Københavns bedste smørrebrød
Smørrebrød er indbegrebet af københavnsk madkultur, og det skal fejres med kåringen af Københavns bedste smørrebrød 2019. Toppen af de københavnske smørrebrødsrestauranter er inviteret til at deltage med deres bud på et stykke smørrebrød, der er både bæredygtigt, velsmagende og lokalt forankret. Det er Restaurant Palægade, Selma, Restaurant Kronborg, Hallernes Smørrebrød, Restaurant Schønnemann og Aamanns, som deltager og serverer deres stykke smørrebrød med en iskold økologisk Jacobsen-fadøl og en lille skarp. Det hele foregår ved Copenhagen Cooking & Food Festivals festivalplads på Israels Plads ved Torvehallerne. Læs mere på madbillet.dk.
LÆS OGSÅ: Den store isguide til den søde istid