Mad over åben ild
Bålmad er ikke kun forbeholdt spejdere og elitesoldater. Det er det ultimative samtalekøkken og en sanselig oplevelse, som alle bør prøve, ifølge forfatterne af ”Bogen om bålmad”. Og de lærer dig gerne, hvordan du skal gribe det an. Læs med her.
… er udgivet i samarbejde med Muusmann Forlag. Vejledende udsalgspris er 299,95 kr.
Det sker måske kun i weekenderne eller endnu sjældnere, at vi rent faktisk tager os tiden til at bruge lang tid på madlavningen og nyder processen fra forberedelser til færdigtilberedt måltid. Men med bålmad har man intet valg.
At lave mad over åben ild handler nemlig lige så meget om den tid, man bruger, mens man laver maden, som det gør om at spise den. Man kan ikke skynde på et bål, og den ro, der følger, når man ser ind i flammerne, finder man ingen andre steder. Derfor er Bogen om bålmad måske den første kogebog, hvor maden ikke er det vigtigste.
I Bogen om bålmad introducerer tidligere topkok Nicolai og gastronomisk skribent Eva Tram dig til mad over åben ild med 82 opskrifter på bålretter i forskellige sværhedsgrader. Du lærer at bygge og tænde bål, og så får du både klassiske opskrifter og udfordrende retter, som kræver koncentration og god tid.
Asparges med bøgeblade og røget smørvinaigrette
Helleflynder “flambadou”
Kylling “frango no churrasco”
Tomahawk à la wienerschnitzel
Pandekager
LÆS OGSÅ: Rabarber til salt og sødt