Kom med til Dansk Kaffefestival 2018
I denne weekend bliver Dansk Kaffefestival afholdt, hvor nogle af landets mest kompetente baristaer konkurrerer om at få titlen som Danmarks bedste i deres disciplin og komme til verdensmesterskaberne.
Kaffe er noget, som de fleste mennesker i verden har et forhold til. Om de kan lide det eller ikke, hvilken kaffe de foretrækker, og hvor de drikker den. Kaffe er et af de hverdagsprodukter, som vi ofte tager for givet uden at tænke synderligt over, hvor kaffen kommer fra, og hvad det egentlig er, vi smager i kaffen. For smager kaffe ”bare” af kaffe? Hvis man vil have et mere nuanceret svar på dette spørgsmål eller bare er rigtig interesseret i kaffe, så er weekendens kaffefestival ikke til at komme uden om.
Til Dansk Kaffefestival vil der være rig mulighed for at opleve, hvordan man taler professionelt om kaffe og ligledes få et indblik i, hvor forskelligt kaffe kan smage. Der vil være et stort fokus på, hvor kaffen kommer fra og hvor mange mennesker, der er involveret i processen fra bønne til kop. I år får festivalen blandt andre besøg af The Coffee Collective fra København. The Coffee Collectives barista og HR coordinator, Mikaela Gervard, hjemtog i 2016 en flot andenplads til verdensmesterskabet i sort kaffebrygning, hvor hun anvendte The Coffee Collectives kenyanske kaffe fra vådmøllen Kieni. Klaus Thomsen, medejer af The Coffee Collective og tidligere verdensmester i barista, er meget begejstret for udviklingen på den danske kaffescene og udtaler til Dansk Kaffefestival:
“Det er fantastisk at se, hvad den danske kaffescene er blevet til. Vi startede selv med at riste kaffe ved Københavns Lufthavn i et koldt skur, for nu at have fem caféer og international anerkendelse. Vi glæder os rigtig meget til at se og smage alle de andre udstilleres kaffe, og glæder os over fremgangen på den danske kaffescene, som vi meget gerne støtter.”
Der skal findes en vinder
Fordelt på de tre dage, hvor festivalen forløber, afholdes der tre konkurrencer. En konkurrence i sort kaffe, en barista-konkurrence, altså en konkurrence i espresso og baristakunst, og en konkurrence i kaffesmagning, også kaldet cupping. Vinderne af hver konkurrence vil komme videre til verdensmesterskabet, som afholdes senere på året. Danmark kan bryste sig af at være den nation med flest verdensmestre, og vi kan derfor håbe på, at vi kan udbygge vores nationale føring endnu mere ved måske at hjemtage endnu et verdensmesterskab. Christian Juul Andersen, National formand for Specialty Coffee Association Denmark håber på mere guld til Danmark.
“Vi glæder os helt vildt til at byde vores gæster på noget af det bedste kaffe i verden. Vi ser meget frem til deltagernes præsentationer på scenen og håber naturligvis, vi kan prale med endnu en verdensmester i kaffe efter disse er afholdt.”
Nomas lillebror sørger for maden
Michelin Restauranten 108’s kaffe- og vinbar, The Corner, vil under festivalen servere mad og drikkevarer for alle gæsterne. Der vil være mulighed for at smage deres nye frokostretter, og så vil de ikke mindst servere deres eftertragtede pastries og bagværk.
“Både da jeg arbejdede på Noma og nu, hvor jeg har min egen restaurant, har jeg altid haft stor respekt for kaffe som en delikatesse. Jeg glæder mig rigtig meget til at servere vores pastries og mad for en masse kaffeinteresserede,” fortæller Kristian Baumann, tidligere souschef på Noma og nu medejer og køkkenchef på Restaurant 108.
Dansk Kaffefestival bliver afholdt fra den 18. til den 20. maj 2018 i Marketenderiet, Kirsten Walthers Vej 5, 2500 Valby. Der kan købes billetter til de enkelte dage eller en Partout-billet, der gælder til alle tre dage. Læs mere på Dansk Kaffefestival 2018.
LÆS OGSÅ: Smör på museum