Københavnske yndlingsgader: Nansensgade
Nansensgade ligger i indre København mellem Gyldenløvesgade og Bartholinsgade. Gaden er en af de ikoniske af slagsen, hvor beboerne har formået at skabe et nærmiljø og et sammenhold, hvor begrebet om naboer og venner smelter sammen. Udover den rare stemning har gaden også nogle af byens bedste spisesteder. Læs med og bliv guidet til, hvad Copenhagen Food anbefaler dig at spise i Nansensgade.
Slurp Ramen Joint
Er du et madøre, har du helt sikkert bemærket, at ramen-bølgen er skyllet ind over Europa og også København. Den japanske nudelsuppe tager årevis at præcisere, og jagten på den bedste ramen er efterhånden blevet en sport i den kulinariske verden. En god kandidat til at vinde ræset i Danmark er Slurp Ramen Joint i Nansensgade 90. Jointen tilbyder tre variationer af ramen, som er baseret på henholdsvis salt, soya eller svampe, og derudover er der også et par små sides på menukortet. Køkkenchef og en af stedets medejere er Philipp Inreiter, som af mange er kendt for sit arbejde på de Michelinstjernede restauranter NOMA og Relæ. Uanset om du er en garvet ramenspiser eller ej, er Slurp Ramen Joint et besøg værd. Vi lover, du ikke vil fortryde det.
Sticks ’n Sushi
I nummer 59 ligger Sticks ’n Sushi, som de fleste københavnere nok kender til – og det er ikke uden grund. Restauranten i Nansensgade er den allerførste af sin slags, som blev åbnet tilbage i 1994, og siden hen er det kun gået fremad for kæden. Succesen og de efterhånden mange filialer i København og omegn skyldes, at de laver virkelig god sushi. Og udover den gode sushi byder restauranten også på salater, ceviche, tatar og suppe, som alt sammen er centreret omkring et japansk udgangspunkt. Filialen på Nansensgade tilbyder også udeservering, som med gadens smukke bygninger og træer er en fornøjelse for både øjne og mund.
Cafe Bankeråt
Cafe Bankeråt har ligget på Nansensgade i mere end 25 år, og det er ikke en overraskelse, da stedets indretning i sig selv er et besøg værd. Udstoppede dyr, mannequins, mørkt træ og røde vægge lyder nok mest som noget fra en gyserfilm, men samtidig er det nogle af de elementer, som danner rammerne om Bankeråt, og som gør, at folk kommer igen og igen. Menuen byder på lidt forskellige caféretter med inspiration fra alverdens køkkener. Du kan blandt andet spise croque madame eller monsieur, omelet og kartoffelmad eller en moderne proteinbowl, tapas, chicken wings og burger.
Pizza La Fiorita
Pizza La Fiorita har eksisteret siden 1991 og er et af de dér klassiske italienske steder, som gør tingene, som de altid er blevet gjort. Og hvorfor gøre andet, når man laver nogle virkelig gode pizzaer? Butikken sælger også pastaretter, italienske specialiteter og delikatesser i true Italian style. Til trods for at stedet er udstyret med tv, som viser sport eller italienske sæbeoperaer, er det autentisk på den helt rigtige og perfekte måde. Og hvis du vil sidde ude, skal du skynde dig at fange et af de små eftertragtede borde.
Kalaset
Kalaset betyder fest på svensk, men fest er ikke det eneste, der foregår på kældercafeen i enden af Nansensgade. Kalaset er nemlig en hip og velbesøgt københavnsk cafe, som serverer hjemmelavede retter med fokus på grønt og vegetarisk – dog også kød, hvis man vil have det. Salater, burgere, kikærtebøffer, pandekager, hummus og curry er bare nogle af de mange retter, som kortet byder på. Caféen er mødested for et bredt udvalg af både unge, gamle og lokale, som nyder den uformelle stemning i den smalle og farverige café. Og som navnet antyder, er stedet ikke mindre populært, når natten falder på, og der skal cocktails eller øl på bordet.
Bibendum
Vinbaren Bibendum har eksisteret siden 2001 og byder på hyldevis af vin på enten flaske eller glas. Til et glas vin kan man spise klassiske og elegante retter som torsk med agurk, kaviar og beurre blanc, svampe med æg og trøffel eller lam med løg, brissel, hjertemuslinger og salturt. Der bliver jævnligt afholdt vinsmagninger i baren – også for dem, der ikke er vant til at smage på vin. Bibendum er perfekt til en hyggelig aften med venner, familie eller kæreste i hyggelige lokaler med det mørke træ. Desuden slår stedet sig på at være Københavns første vinbar, og med mængden af konkurrenter, der er dukket op i byen, er stedets alder nærmest en bedrift i sig selv.